keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

3 x jäätelö

Syksystä saakka olen tehnyt jäätelöt itse. Kun kerran itsetehdyn jäätelön makuun pääsee niin eipä muut enää kiinnosta. Mitään jäätelökonehärpättimiä ei tarvita. Vatkain ja pakastin varmaankin jokaisesta kodista löytyvät.
Aluksi tein jätskit isoihin kannellisiin kippoihin ja niissä oli oma vaikeutensa kun halusi vaan meille kahdelle kahvin kanssa pienet annokset. Mutta nyt olen ruvennut pakastamaan jätskin kerta-annoskippoihin ja niitäkään en täytä kuin reilu puoliväliin. Se on ihan riittävä.

Tänään tein samalla rupeamalla kolmea eri sorttia, nyt on taas pakastimessa jotain yllätysvieraidenkin varalle.
Lattejäätelö on oma suosikkini.
1 prk kondensoitua maitoa, 4 dl kevytvispiä ja 1/2 dl murukahvia.
Vatkasin kerman vaahdoksi ja eri kulhossa kondensoidun maidon ja murukahvin ja sitten yhdistin vaahdot. Lusikoin seoksen annoskippoihin ja päälle rouhin paahdettua sokeria ja pursotin suklaakastiketta.

Kinuskijäätelö oli aikoinaan ihan eka jota kokeilin ja edelleen sitä teen. Ohje on Kinuskikissan. Nyt ei Susu-paloja ollut enkä laittanut mitään tilalle. Kinuskia käytin korkeintaan puolet ohjeen määrästä, koska kinuski on todella makeaa. Kermana tässäkin kevytvispiä. Päälle ripottelin paahdettua sokeria ja Mariannerouhetta.

Kolmantena sortimenttina tein Lemon curd-jäätelöä.
2,5 dl kevytvispiä, 4 rkl muskovadosiirappia, 1/5 dl erikoishienoa sokeria, 2 dl turkkilaista 3% jugurttia,1,5 tl vaniljauutetta ja 1 prk kondensoitua maitoa. Vatkasin kevytvispin vaahdoksi ja toisessa kulhossa muut ainekset ja yhdistin vaahdot. Lusikoin seosta kippojen pohjalle ja sitten vähän valmista lemon curdia ja varovasti pyöräytin haarukan kanssa sen kiekuroiksi ja sitten loput vaahtoseosta ja vielä päälimmäiseksi lemon curdia ja pyöräyttelin sen taas haarukalla vaahtoon. Päälle rouhin  pistaasipähkinöitä ja koska paahdettua sokeriakin oli vielä jäljellä niin ripottelin sitäkin.

Jo muutaman tunnin kuluttua voi pakastimesta ottaa herkullista jäätelöä. Vain mielikuvitus on rajana maustamisella. Kunhan mansikat taas kunnolla kypsyvät niin mansikkajätski on tosi herkullista ja lasten mieleen. Mitään marjoja ei kannata kokonaisina laittaa, vaan soseena. Kantapään kautta opittua, laitoin lakkoja ja nehän olivat aivan jäässä kun jätski oli jo parhaimmillaan pikkasen sulanut.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Saila 😊
      Kannattaa kokeilla, helppoa ja nopeeta.

      Poista
  2. Jo kuvissakin näyttävät niin herkullisilta! Pitää kyllä kokeilla. Mukava idea tehdä valmiiksi pikkukippoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manumiina 😊
      Pikkukipot ovat näppärämpiä käyttää.

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!