keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulufiilistelyä

Meillä fiilistellään joulua Loppiaiseen saakka. Sen jälkeisenä arkipäivänä korjaan joulukoristeet  taas odottamaan seuraavaa sesonkia. Jouluruoat jotain pieniä tähteitä lukuunottamatta on syöty. Imellettyä perunalaatikkoa ja lanttulaatikkoa on vähän jäljellä ja ne kokeilen huomenna muuttaa uuteen muotoon, rieskoiksi.
Joulu on ihana kohokohta pimeyden keskellä. Tämän vuoden joulu oli vihreä. Nurmikot olivat kauniimpia kuin viime kesänä, se kun oli aika kuiva. Aaton aamupäivän vesisateiden tauottua koko joulu oli aika aurinkoinen ja lämpötila keikkui nollan molemmin puolin. Sellainen keskieurooppalainen joulusää :)

Vähän ennen joulua meille muutti Vetelistä aivan ihana tonttu, Verneri nimeltään. Valmistaja on Riihiset. Isäntä värkkäilee Vernerille mahakelkkaa. Kun varmaan jossain vaiheessa luntakin saadaan niin menen kuvailemaan Verneriä tuohon meidän "takametsään". Pitäisi jostain keksiä sopivan kokoinen tallilyhty tai sitten yllyttää isäntä sellainen tekemään.
Muutama kuva olohuoneen joulusta





Ja keittiöstä jotain jouluista
Hyasinttien laittaminen ikkunan väliin oli hyvä idea.
7.12. ne olivat aivan nupulla eivätkä lähteneet aukeamaan, mutta nostin ne joulunpyhien ajaksi huonelämpöön ja nyt laitoin ne taas takaisin ikkunan väliin. Ei ärsytä tuoksu ja kestävät varmaan tosi pitkään...katsotaan kuinka pitkään

Pari tekemääni joululahjaa. Ylempi ystävälleni ja alempi naapurin 3,5-vuotiaalle Elsalle



 Oikein mukavia vuoden 2016 viimeisiä päiviä kaikille!




19 kommenttia:

  1. Ihania asetelmia ja esineitä. Onnea uudelle blogille ❤

    VastaaPoista
  2. Ihania jouluisia kuvia!
    Harmi, kun noin hassusti kävi entisille blogeillesi, mutta hyvä, kun perustit uuden!

    Onnea uudelle blogillesi ja mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista
  3. Minulla on myös kokemusta hyasinttien "ulkoiluttamisesta" ikkunan välissä.Helmikuullakin vielä kukki,mutta talvi ei ollut silloin kovin raju!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulriikka :)
      Pitää pelastaa hyasintit lämmittelemään jos tulee kovia pakkasia.

      Poista
  4. Täällä lukemassa blogiasi, samalla laitoin lukulistalleni sinun osoitteesi.

    VastaaPoista
  5. Onnea uudelle blogillesi!
    Kun avasin tämän nyt ensikertaa, piti heti tarkistaa näkyykö vihreä lukko osotepalkissa...ja näkyy, hyvä.
    Otin sen itsekin käyttöön syksyllä, kun blogissani tapahtui outoja asioita ohjauspaneelin puolella. Sen jälkeen ei ole ollut mitään häiriöitä. En tiedä varmasti, mutta kuvittelen sen auttavan :-)
    Teillä on ollut vihreä joulu, meillä taas turhankin luminen. joka päivä sitä on tullu vähintään 5 cm, paitsi tänään oli pakkasta -10. Tulihan tuossa kinkunsulatusta kun puski lunta pihalta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Selma :)
      Tarkistin tuon vihreän lukon ja sitä ei ole käytössä kahdessa aikaisemmassa blogissani. Liekö sillä ollut joku vaikutus "kaappaamiseen". No, nyt on lukko ja jospa sillä tosiaankin on joku vaikutus. Toivotaan niin.
      Meillä ei ole vielä kertaakaan ollut lumikola esillä, jossain vaiheessa oli muutaman päivän pari senttiä lunta. Vihreänä näyttää talvi jatkuvan edelleenkin.

      Poista
  6. Nämä ovat aivan ihania kuvia! Niitä katsellessa saa hyvän mielen!
    Valojen sijoittaminen asetelmiin on upea juttu!
    Pikku Elsan korteista tarvitsisi olla jokaisesta oma kuva. Niin täynnä kaunista ja kivaa ne ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :)
      Olisin laittanutkin Elsan lahjasta jokaisesta sivusta oman kuvan, mutta kun sitten olisi tarvinnut niistä kasvot himmentää kun en halua tunnistettavia kuvia lapsista julkaista. Olen niin epäluuloinen ja varovainen. Kokonaiskuvassa ovat kuitenkin kasvot niin pieninä ettei niistä tunnista.

      Poista
    2. Tuo on totta. Varovaisuus kannattaa. En huomannut että niissä on kuvat, ja tietenkin on kun on lahjasta kyse.

      Poista
  7. Kiitos vinkistä lukiana jälleen mukana! :)
    Meillä mies tuumasi kun kerroin mitä blogillesi oli käynyt.Jossakin vaiheessa se saattaa käynnistyä uudelleen, että siellä saattaa olla jokin "cerveri vika". Minä en moisen päälle ymmärrä :/ kuulema voi viedä aikaa!!!
    Mutta ei hätää sinulla uusi blogi ja perässä tullaan...Ihana katsella mitä kaunista sinä jälleen rakennat.
    Hyvää vuoden vaihdetta sinne päin Sawosta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa :)
      Sellainen outo ilmiö kävi, että pääsin yllättäen iPadilla vanhaan blogiini yhden ainoan kerran vielä tämän uuden blogin perustamispäivänä. Mutta sitten ei enää. Ei näistä ymmärrä ja olen oikeastaan nyt ihan tyytyväinen aloittaessani puhtaalta pöydältä ja vanha blogi kuitenkin näkyy ja on olemassa arkistona.

      Poista
  8. Ihania joulukuvia. Harmi, ettei teillä ollut lunta. Meillä oli valkoinen joulu ja saimme vielä lisääkin. Ihania nuo Riihisen tontut.Liisa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!