keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Toukokuun loppupuolen terveisiä Tiilivuorelta

Kesäisiä päiviä on riittänyt ainakin täällä Rauman seudulla. Lämpötila on varjossakin välillä hiistellyt vain ihan vähän 30 asteen alapuolella ja yleisesti 25 asteen tietämissä. Se mitä nyt eniten kaipaamme ja  toivomme, on sade. Saisi sataa vaikka pari vuorokautta yhteen menoon. Maa on rutikuiva ja siitepölyn ja kaiken muunkin pölyn määrä on valtava. En ole vuosiin tarvinnut siitepölyn aiheuttamaan hengenahdistukseen ja silmien kutinaan lääkettä, mutta nyt on ollut pakko syödä. Loppuviikolla on luvassa sateita, mutta niin oli alkuviikollekin ja ne ainakin peruuntuivat muutamaa pisaraa lukuunottamatta. Vedenpuutteesta huolimatta monet kasvit ovat kukkineet ja kukkivat runsaasti.
Narsissit kukkivat runsaasti, samoin tulppaanit, mutta nyt alkaa kukinta olemaan ohi. Tarhakylmänkukkakin valmistautuu jo ihaniin siemenhötylöihinsä.

Kevätvuohenjuuri loistaa nyt eripuolilla pihaa pieninä aurinkoina
Ahomansikka ja lemmikit kukkivat



Norjanangervo on täydessä kukassa ja pionissa nuput

Pihan reunamilla kielot levittäytyvät vuosi vuodelta ja kukkia on jo avautunut niin paljon, että hento tuoksu leijailee iltaisin pihalla. Maljakkoonkin jo kävin poimimassa
Viikko sitten alkoi säilöminen, nimittäin pakastin ruohosipulia ja raparperipiirakkaakin pitäisi leipoa.

Muutaman onnittelukortinkin olen tehnyt, mutta niistä sitten oma päivityksensä. Huvimajaa on stailattu vähän uuden näköiseksi sisältä, mutta siitäkin sitten oma tarinansa kun on valmis.

Näissä tunnelmissa aurinkoisia kesäpäiviä kaikille blogissakävijöille!
Minä menen pihalle tanssimaan sadetanssia, jos se auttaisi.







9 kommenttia:

  1. Kyllä siellä on ollut lämmin. Ihania nuo lemmikit ja kielot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :)Samaa mieltä, että lemmikit ja kielot ovat ihania <3

      Poista
  2. Ihania kuvia! Sadetta toivoisin minäkin, mutta vain öiseen aikaan. Päivisin saisi paistaa ja kunnolla.
    Kielot <3 Osaatko kertoa jotakin tuosta maljakosta? Meillä on nimittäin samanlainen ja kielojahan minäkin siihen aina laitan, jos vain satun niitä jostakin löytämään, se kun on aivan täydellinen niille kuten kuvastasikin näkyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila :)
      Ja ihan ekaksi ilouutinen, meillä sataa!!!
      Tuosta maljakosta en tiedä muuta kuin että on anopin jäämistöstä. Tuo kuvassa oleva ja toinen samankokoinen, mutta erimallinen on siellä ollut jo silloin kun vuonna -63 olen siellä ruvennut käymään. Selkeesti se on kielomaljakko <3

      Poista
  3. Ihana kukkapiha sinulla. ja kauniita kuvia. Siellä kesä on pitemmällä ja lämpöäkin enemmän kuin täällä. On meilläkin ollut aurinkoisia ja pari hyvin lämmintäkin päivää. Tuomet availevat kukkiaan. Kyllä se kesä ihanaa aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armiida :)
      Kesä on kyllä tavallista pidemmällä ja nyt onneksi sataa.
      Täällä tuomet ovat kukkineet jo ainakin viikon.

      Poista
  4. Meillä sataa vähän väliä jopa kaatamalla. Ehkä sielläkin nyt, kun on jo lauantai.
    Pihassanne on paljon kauniita kauniita kukkia! Lemmikit ovat niin suloisia. Kiva katsella näitä kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :)
      Täällä saatiin parin vuorokauden sade. Nyt maanantaina jälleen aurinko paistaa, ilma on raikas ja luonto niin vihreä, että suorastaan häikäisee ja kaikki kasvaa ihan kohisten. Ihanaa aikaa, joka päivä piha muuttuu.

      Poista
  5. Kauniita kukkia. Minulla pitkä blogitauko ja nyt taas yritän ryhdistäytyä kirjoittamaan ja lukemaan toisten blogeja. Mukavaa juhannus viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!