maanantai 15. tammikuuta 2018

Muutoksen tuulia verstaallani

Verstaani (työhuoneeni, luolani) on kokenut jo montakin muutosta sen jälkeen kun siitä vuoden 1991 alussa tuli työpaikkani. Yksityisyrittäjänä siellä pakersin vuoden 2010 kevääseen saakka. Vaikka siellä ansiotöitä tein niin se toimi myös askartelutilana.Tila on muokkautunut sen mukaan mitä milloinkin on ollut suunnitteilla ja tekeillä. Ensin se oli hyvin avara ja tietysti hyvin siisti. Minulla oli periaate, ettei pöytien alle voi alkaa kertyä epämääräisiä tavaralaatikoita. Tämä periaate romuttui varmaan parin ensimmäisen vuoden aikana! Konekantaa oli välillä uusittava ja se aiheutti tilan uudelleen järjestelyjä useampaankin otteeseen. 2010 keväästä alkaen tila on ollut pääsääntöisesti askartelutilana ja tuonakin aikana on tila järjestäytynyt pariin otteeseen aika uusiksi.
Nyt vanha palvelija, teollisuusompelukone sanoi työsuhteensa irti. Omin neuvoin sitä ei saatu korjattua ja tein päätöksen, että saa lähteä romuksi. Tiedän, että ensimmäinen ikävä pukkaa silloin kun farkut pitää lyhentää, mutta nyt on sopeuduttava siihen, että kotikoneen ja saumurin on riitettävä.
Teollisuuskone itsessään ei paljon tilaa vienyt, mutta siihen liittyvä iso työpöytä kylläkin. Nyt oli siis jälleen uuden järjestelyn aika. Vertaalleni olen kerännyt kaikenlaisia muusta käytöstä vapautuneita huonekaluja. Kriteerinä on ollut "jos se sinne mahtuu ja sitä siellä tarvitsen".
Verstaani on omakotitalomme piharakennuksessa. Sinne saavat meneillään olevat työt jäädä odottamaan tekijäänsä. Kun lukitsen poislähtiessäni oven, tiedän, että kaikki on palatessani just samassa paikassa kuin jättäessänikin.
Tällaisessä päivitetyssä tilaversiossa nyt sitten harrastan erilaisia askarteluja, ompelen omiin tarkoituksiin, retkotan sohvalla omissa oloissani, poljen crosstreineriä, kuuntelen radiota, mietin suuria asioita.

Oikein hyvää tammikuista viikkoa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Hyvät tilat harrastaa. Niin siistiä. Sinulla on mainio stanssien säilytys järjestelmän noin ne onkin helppo löytää ilman penkomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Tuo stanssien säilytyssysteemi on toimiva, ei tarvi pohdiskella minkälaisia stansseja omistaa.

   Poista
 2. Mahtavat tilat sinulla, että kyllä kelpaa harrastella ja puuhailla :) Teollisuuskoneen pöytä tosiaan on iso kokoinen ja tilaa vievä. Äidilläni on pari sellaista ja tilaahan ne huoneesta vievät ja reilusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu :)
   Minulla oli lisäksi vielä suuri lisäpöytä teollisuuskoneessa, kun jossain vaiheessa ompelin isoja peitteitä yms.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Kyllä siellä taas on kiva askarrella!

   Poista
 4. Kyllä tuolla kelpaa harrastaa :) Ihan kateeksi käy, kun voit jättää tavarat sille sijoillesi, kun pidät taukoa. Mukavaa alkanutta viikkoa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Se just on parasta, että kaiken voi jättää silleen odottamaan seuraavaa kertaa. Toisaalta iso tila mahdollistaa kaikenlaisen keräilyn "jos vaikka joskus tarvii". Se tuppaa riistäytymään hallinnasta :D

   Poista
 5. Upeat harrastetilat ja voiko noin siistiä ollakkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli 😊
   Hetken aina suursiivouksen jälkeen näyttää noin siistiltä 😀

   Poista
 6. Kiva nähdä sinun ominta ympäristöäsi, tätä käsintekemisen ympäristöä ajattelutöineen. Kaikki on niin tip top elävällä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti 😊
   Tällasessa ympäristössä kortteja ym syntyy.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Tuoja :)
   Tilat oikein hyvät, mutta siisteys on valitettavasti katoavaista.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!