maanantai 9. huhtikuuta 2018

Pieni on kaunista

Tykkään valokuvaamisesta ja makrokuvaamisesta eritoten. Jokin aika sitten ostin kännykkään sopivan lisälaitteen Black Eye HD Macro 15x lähilinssin ja se on antanut taas uutta puhtia kontata maassa ja etsiä pienen pieniä kohteita. On taas tullut moneen kertaan todettua miten rajallinen on ihmisen silmän kyky nähdä. 15 kertainen suurennos linssissä näkee paljon sellaista mitä silmä ei ole havainnut. Hyvin vaatimattomilta näyttävät kohteet ovatkin upeita taideteoksia, luonnonihmeitä parhaimmillaan.

Eilen konttailin omalla pihalla ja teinvarressa etsiskellen pikkuisia merkkejä lähestyvästä keväästä ja löytyihän niitä ja mikäli säätietoihin on luottaminen niin viikon kuluttua jo paljon enemmän.

Ensimmäiset leskenlehdet ovat todellisia aurinkoja ja keväänairueita
Maksaruohon pikkuruiset alut ovat kuin ruusuja
Ylläreitä löytyy makrokuvista, niin tästäkin. Joku pöllön näköinen olio on kurkkimassa kuvan vas. yläkulmassa. Kuva on pienestä jäkälästä joka oli irronnut kivestä ja oli maassa mehikasvin päällä  ylösalaisin. Oli niin nätti, että piti kuvata ja kaupanpäällisiksi siis tuo "olio"
Jotta uutta voi kasvaa, vanhan pitää kuollaValokuvaaminen avaa uusia maailmoja, opit katsomaan asioita uusista näkökulmista ja ennenkaikkea koet sellaista mitä et edes tiennyt olevan olemassakaan ja se on siinä sinun jalkojesi juuressa. Pitää vaan nöyränä laskeutua maahan. Välillä joutuu vastaamaan kysymykseen "onko sinulla siellä ojanpohjalla kaikki hyvin".. "en tiedä onko kaikki hyvin, mutta ei mitään hätää ole, kunhan tässä kuvaan" :)
Kuvat isommaksi klikkaamalla pääset asian ytimeen!

Kiitos käynnistä!16 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia olet ottanut :) Tuo leskenlehden kukka on kyllä niin kuin aurinko ja niin keväinen.

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia kaikki, mutta kuva maksaruohon alusta on kertakaikkinen huippu! Ihana leskenlehtiaurinko :)

  VastaaPoista
 3. Todella upeita kuvia. Uusi maailma avautuu, kun kuvaa tarpeeksi läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli 😊 todellakin avautuu ihan uusi ja erilainen maailma.

   Poista
 4. Oi miten hienoja kuvia! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia...leskenlehden kuva on niin hyväntuulinen valokuva.
  Keväistä viikkoa sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne 😊 leskenlehti tuo auringon ja ilon vaatimattomalla olemuksellaan. Kevään eka leskenlehti on aina merkittävä tapahtuma.

   Poista
 6. Kauniita kuvia! alan lukijaksesi!

  VastaaPoista
 7. Hienoja lähikuvia <3 Totta on, että näin sitä saa ihan uutta ulottuvuutta kuvaamiseen. Täällä on niin paljon lunta, ettei maata ole vielä näkyvissä. Mukavaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Täällä lumet sulavat aika hurjaa vauhtia.

   Poista
 8. Hienoja kuvia kevään merkeistä olet jo kuvannut, mutta siitä huolimatta haastan sinut "Kevään merkit"-haasteeseen. Blogissani haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila 😊
   Nyt nopeasti tsekkaamaan haaste!

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!