perjantai 4. tammikuuta 2019

Raumlaine Helssinkis osa 2

Oodiin tutustumisen jälkeen olikin jo nälkä ja meille valikoitui jälleen kerran ruokapaikaksi Zetor. Jokin siinä paikassa viehättää ja syön joka kerta siellä paistetut muikut, ruokaa ilman mitään kikkailuja. Mies otti tällä kertaa lihapullat, jotka olivat myös erittäin hyviä.
Syömisen jälkeen jatkettiin matkaa kohti Senaatintoria ihaillen ja kuvaillen jouluvaloja


Oli vielä vähän turhan valoisaa ja päätimme, että Senaatintorilta palatessamme otamme enemmän kuvia.
Senaatintorille saapuessamme näkymä oli tosi kaunis. Tuomaanmarkkinoiden mainoksistakin tuttu näkymä, karuselli ja sen takana upea Tuomiokirkko (Suurkirkko).


Helsingin Tuomiokirkko on mielestäni yksi Suomen kauneimmista rakennuksista, ellei jopa ihan kaunein. Myös yksi kauneimmista kirkoista mitä olen maailmalla nähnyt ja kuvannut.

Kirkko sattui olemaan auki ja piipahdimme sisälläkin. Ei ole koskaan tullutkaan käytyä. Olin vähän yllättynyt, luulin enemmän kruusatuksi, mutta onneksi ei ollut. Yksinkertaisen juhlava ja kaunis. Siellä valmistauduttiin illan konserttiin ja oli monenlaista piuhaa ja laitetta, joita en kuitenkaan halunnut kuviin, eli tyydyin kuvaamaan enempi kirkon yläosaa. Erityisesti saarnastuolin kauneus hiveli silmää.
Kun tulimme ulos, olikin jo sopivasti pimentynyt  ja ylärappusilta oli kiva kuvata Senaatintorin ympäristön rakennuksia ja torilla olevia markkinakojuja
Vielä pieni katsaus  markkina-alueen jouluiseen tunnelmaan.
Ja sitten pitkin Espaa kohti Kamppia kuvaillen Kappelin ja Espan valoja. Ja matka jatkui ihastellen Mannerheimintien ja Aleksin valoja


Sitten oltiinkin jo Kampissa, kupilliset kahvia vielä ja sitten bussiin neljäksi tunniksi.

Otin kaikki kuvat kännykällä ja kotimatka sujuikin kuvia Snapseedillä käsitellessä. Totesimme, että joskus yksi päivä voi antaa paljon kokemuksia ja hyvää mieltä. Ei aina tarvitse lähteä pitkäksi aikaa ja kauas. Vaikka istuimme päivän aikana kahdeksan tuntia bussissa niin eipä haitannut. Oli antoisa päivä!

Oikein hyvää loppiaisviikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia jälleen :) Hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Saat Helsingin näyttämään jouluvaloissaan satukaupungilta. Kuvakulmat ovat hienoja! Suurkirkkokuvistasi pitäisi tehdä postikortteja. Ovatko urut todella näin koristeelliset?! Olet erityisen taitava kirkkojen kuvaaja. Kaiken muun kuvaamisen ohessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Tykkään kuvata kaikenlaista ja kirkot ovat yksi mieluisa kohde. Todella harvoin pääsen kotikirkkonikaan ohitse niin etten ota siitä pari kuvaa. Aina on erilainen valo ja se näyttää niin ainutlaatuiselta tai niinhän se aina onkin ainutkertainen ja ainutlaatuinen hetki.

   Poista
 3. Zetor on minullakin se, missä käyn joka kerta Helsingissä ollessani Ja Tuomikirkkoa pitää kuvata joka reisulla, eri kulmista. On se vain niin kaunis.
  Ihanasti olet kuvannut markkinay ja kirkon sisäkuvat hivelevät silmiä kauneudellaan. Oikein ihanaa alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
 4. Kivoja nostalgisia kuvia ja paikkoja, kun asuin joskus noin 10 v Helsingissä. Nykyään en sinne kaipaa juurikaan, mutta nämä kuvat kyllä herättivät muistoja. Aleksanterinkadun jouluvalot on kyllä upeat. Edellisessä postauksessa oleva Oodi on kyllä upea. Ihanaa ja insipiroivaa vuotta 2019.

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan käynyt Zetorissa. Seuraavalla reissulla voisi mennä sinne syomään. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Tykkämme sen omaperäisestä sisustuksesta, hyvästä ruoasta ja ystävällisestä palvelusta.
   Zetor on Kolmen sepän-patsaan takana.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!