tiistai 1. tammikuuta 2019

Raumlaine Helssinkis osa 1

Jouluviikolla piipahdimme päiväreissulla Isolla kirkolla. Bussilla pääsi melkein ilmaiseksi ja Hesassa oloaikaa jäi seitsemän tuntia ja se oli just sopiva, jotta ehdimme käydä ne kohteet, jotka olivat mielessä.
Tärkeimmät olivat Oodi, Senaatintorin Tuomaan markkinat ja keskustan jouluvalot. Niitä halusimme ihailla ja kuvata.
Sää oli pilvinen ja vähän ripsi vettäkin, joten päätimme ensin kävellä suorinta tietä Oodiin. Sitähän on ylistetty ulkomaita myöten ja tuttaviltakin olin jo kuullut, että ehdottomasti kannattaa käydä. Yleensä emme ole kovin kiinnostuneita uudesta arkkitehtuurista, vanha ja ikivanhasen sen sijaan kiinnostaa. No mutta käydään kun kerran on suositeltu. Nyt osu ja uppos nykyarkkitehtuuri meikäläisen luihin ja ytimiin ihan sielua myöten. Uskomattoman kaunis, silmiä hivelevä muotoilu, avaruus ja viihtyisyys avautui kolmannessa kerroksessa. Toinen kerros oli vielä suljettuna silloin, mutta taitaa jo olla auki. Ensimmäinen kerros meni ihan läpijuoksuna kun emme malttaneet poistua kolmannesta kerroksesta.

Turha näihin kuviin on mitään selostuksia kirjoittaa, välillä yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa (tai ainakin sata sanaa)













Valtavan suurista ikkunoista aukeni upeita näkymiä heijastuksineen.



Täältä ei olisi malttanut lähteä pois. Olisin paljon kauemmin viihtynyt, halunnut vaan istua mukavissa tuoleissa ja nauttia tunnelmasta. Mutta kun oli muutakin vielä mielessä ennenkuin bussi Raumalle lähtisi niin oli poistuttava.




Muotoilu, lasin ja puun upea yhdistelmä sai kyllä ihan lumoihinsa. En ole varmaan milloinkaan mistään uudesta julkisesta rakennuksesta ollut näin tohkeissani. Viimeistään kesällä pitää mennä uudelleen.
Tihkusade olikin sopivasti loppunut kun tulimme ulos ja lähdimme kohti keskustan jouluvaloja ja Tuomaan markkinoita. Niistä sitten ihan oma osionsa lähipäivinä.

Oikein hyvää alkanutta vuotta!

6 kommenttia:

  1. Hienot kuvat, kyllähän tuolla on käytävä.
    Eilen kävi pojan perhe kirjastoon tutustumassa kehuivat kovasti, lapsetkin olivat olleet innoissaan:)

    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa :)
      Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Olen varma, että myös lapset viihtyvät siellä.

      Poista
  2. Komian näköistä on. Systerini kävi kans tutustumassa, kehui kauniiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :)
      Kyllä kaikki sitä kovasti kehuvat eikä syyttä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Manumiina :)
      Suosittelen lämpimästi tutustumista Oodiin <3

      Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!