lauantai 9. helmikuuta 2019

Helmikuu hyvää vauhtia kulumassa

Onkohan talvenselkä nyt taittunut kun vettä tihuuttaa ja lumet putoavat katoilta? Pitkään saimmekin ihailla upeita lumisia maisemia, mutta jo vuorokaudessa on maisema muuttunut. Puissa ei ole enää lunta ja hangetkaan eivät ole samat kuin vielä hetki sitten. Kulkuväylät muuttuvat loskaksi ja vedeksi. Hetki kyllä menee ennenkuin allaolevien kuvien lumetkin ovat sulaneet ja paljas maa näyttäytyy!



Olen innostunut kokeilemaan siemennäkkäreiden tekemistä erilaisilla resepteillä ja niitähän löytyy vaikka kuinka paljon netistä. Olen luullut, että siemennäkkärin tekeminen on jotenkin ylitsepääsemättömän vaikeaa, mutta sehän on maailman helpointa leiväntekemistä.
En osaa sanoa, mikä resepteistä on kaikkein paras, mutta kaikki ovat olleet hyviä. Olemme ihan koukussa niihin. Ei paljon muuta leipää ole kulunut.


Kännykkäkameralla ja kuvankäsittelyllä on tullut leikittyä 





Vili-kissakin käy välillä moikkaamassa ja hakemassa rapsutuksia ja hellyyttä.
Viipyy jonkin aikaa ja lähtee taas. On tapana sanoa hänelle aina kun päästän ulos:"kiva kun kävit, tule taas". Vili jää aina hetkeksi istumaan ulkorappuselle. Ilmeisesti miettii, mitäs sitten seuraavaksi puuhailisi.

Huomenna helmikuun toisena sunnuntaina on lukurauhan päivä. Sen tarkoituksena on rauhoittaa koko päivä lukemiselle. Minun lukurauhan päiväni kuluu näiden kahden kirjan parissa. Mummo on jo hyvällä alulla, joten sitä jatkan ja varalla on Kylmä kamari.
Vettä ja räntää näyttää olevan huomisessa sääennusteessa, joten tuli takkaan ja sohvannurkkaan lukemaan.


Oikein hyvää viikonloppua kaikille blogissani vieraileville!
 

12 kommenttia:

  1. Hienot kuvat. Oikein mukavaa lukupäivää huomiselle. Minulla menossa jonkinlainen dekkarikausi taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armiida :)
      Oli kyllä varsin rentouttavaa pitää lukupäivä. Yleensä luen kirjoja illalla ennen nukkumista ehkä tunnin verran ja keskittyminen on aika huonoa. Nyt kun luin monta tuntia niin oli ihan eri fiilinki, kirjan sanomakin aukeni paremmin ja pysyi juonessa mukana. Päätimme miehen kanssa, että meillä on lukurauhan päivä 1 -2 kertaa kuukaudessa.

      Poista
  2. Kivoja kuvia, kameralla ja kuvankäsittelyohjelmilla leikkiminen on hauskaa. Itsekin meinasin tänään tehdä siemennäkkäriä, mutta teinkin sitten muuta. Hyvää talven jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hitunen :)
      Tein taas aamulla siemennäkkäriä kun ei enää osata olla ilman sitä :D

      Poista
  3. Hienoja kuvia! Lunta on kyllä teilläkin siellä. Minun on pitänyt tehdä myös tuota siemennäkkäriä, mutta niin se vain on jäänyt vielä tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu :)
      Kyllä viimepäivät ovat paljon hankia madaltaneet, mutta on lunta vieläkin runsaasti.

      Poista
  4. Upeita kuvia olet ottanut. Voi tuota limen määrää.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Enkuli :)
      On lumen määrää tullut ihmeteltyä ja vähän kauhisteltuakin. Mielenkiintoista nähdä milloin viimeinenkin lumilämpäre on sulanut.

      Poista
  5. Mäkin olen tehnyt tuota siemenleipää. Se on hyvää.
    Meiltäkin tuli katolta lumet aika kolinalla.

    VastaaPoista
  6. Meilläkin tehdään silloin tällöin siemenleipää. Jopa mieheni tekee sitä joskus töissä työkavereilleen. Ihanaa myös juustojen kera. Lunta on todella paljon täälläkin. Mutta keväinen aurinko antaa toivoa :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Liisa :)
    Siemennäkkäri sopii varmaan tosi hyvin juustotarjottimelle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!