keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Aurinkoista, mutta kylmää

Luonto kärvistelee kolean kevätsään kourissa. Öisin on pakkasta 3-8 astetta ja päivälläkin vain ihan muutama aste lämpimän puolella siitä huolimatta, että aurinko paistaa niin kauniisti. Vaikka kuinka tarkkaan katsoo kukkapenkkejä ja pihan laitamia niin eipä oikein mitään edistystä näy. Lumet ovat viimeistä varjon puoleista länttiä myöten kyllä sulaneet, mutta maa on tiukasti jäässä. Ei ole tarjota kuvia aukeavista silmuista ja kukkanuppuja kevään ensikukkijoista, ei edes ruoho viherrä.
Lintujen ruokintaa on jatkettu kylmien säiden vuoksi ja hanakasti ruokapaikalla käydäänkin. Vanha kansa sanoo, että niin kauan ei kesä tule kuin punatulkut ruokintapaikalla käyvät. Taitaa olla paikkansa pitävä sanonta koska joka päivä useammankin kerran kolme punatulkkupariskuntaa käy syömässä. Ruokailijoiden lajikirjo on aika runsas.
Kuvia olen näpsinyt ja tässä muutama. Ylinnä vihervarpunen, seuraavana rouva mustarastas ja kahdessa alimmassa on närhi.Oravakuvaamisaddiktioni jatkuu sitkeästi


Kotipihan ulkopuolelta naurulokit pettävällä jäällä ja kanadanhanhet puolestaan tukevasti maallaLämpimämpiä ilmoja odotellessa 

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia :) Koleaa on ja usein vielä tuuli tuo oman hyytävän mausteensa säähän. Kevät tänne niinkuin olis jo!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila 😊
   Vähän alkaa jo olla malttamaton ja tahtoo kans kevään mielellään pika pikaa.

   Poista
 2. Hienoja valokuvia. Sinulla on kuvaamisen taitoa askartelutaidon lisäksi.
  Kylmää kevättä on täällä pohjoisemmassakin. Luntakin riittävästi, sisämaahan päin mennessä on hanget ja hyvät hiihtokelit niille, jotka sitä harrastavat. Lämmintä säätä jo kaipaisi, toivottavasti se pian tännekin saapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida 😊
   Luin jostain, että vapuksi olisi paikoin jopa 20 asteen lämpötiloja. Sitä odotellessa...

   Poista
 3. Kiva nähdä lintukuvia. Minä en onnistu saamaan noin hyviä kuvia, ei ole kunnon kameraa.

  VastaaPoista
 4. Pidän näistä kuvista todella paljon! Miten vikkelää oravaa pystyy kuvaamaan, en ymmärrä! Se ei malta jäädä poseeraamaan. Kuten eivät tosin linnutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti 😊
   Aika vikkeliä ovat niin linnut kuin oravatkin, mutta kun ahkerasti kuvaa niin jotain saa tallennettua.

   Poista
 5. Hienoja kuvia sinä osaat ottaa. Täälläkin on ihan samanlaista. Vielä on lunta, eivätkä tulppaanitkaan vielä nostele päätään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!