sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Paper Quilling eli paperifiligraani

Joskus viime vuoden lopulla olin yhden illan tutustumiskurssilla paper quillingiin, eli paperifiligraaniin. Piti muutama joulukorttikin ko. tekniikalla tehdä, mutta jotenkin ei kuitenkaan kolahtanut. Nyt satuin aukaisemaan laatikon, jossa oli filigraanipapereita ja päätin ihan oikeesti kokeilla jotain tehdä. Varastostani löytyi styrox-munien lisäksi parikin avattavaa pahvimunaa ja kokeilukappaleeksi valikoitui avattava muna, jonka korkeus on 14 cm. Suunnitelma muuttui moneen kertaan työn edistyessä ja lopulta liimasin munanpuolikkaat yhteen kun en saanut aukaisukohtaa mieleisekseni. Tuntui kovin työläältä näin ison munan päällystäminen aloittamillani filigraanikuvioilla ja päätin tehdä toisen puolikkaan pienillä rullatuilla osioilla. Siinäpä vasta homma olikin, niitä sai rullata kyllästymiseen saakka. Kun kerran olin hommaan ryhtynyt niin piti tehdä toinenkin ja sen  koko on 10 cm ja siihenkin upoutui yllättävän paljon yksittäisiä kuvioita.
Aika terapeuttista hommaa, mutta ei kannata kuvitella, että tuosta vaan ihan ykskaks vikkelästi teen tekniikalla jotain. Mutta monipuolinen tekniikka, jolla voi toteuttaa kaikenlaista, vain mielikuvitus on tässäkin rajana. Ainakin jokunen kortti pitää vielä jossain vaiheessa rustata.
Googleta Paperifiligraani tai Paper Quilling niin löydät kaikkea ihanaa ko. tekniikalla tehtyä!

10 kommenttia:

 1. Ovat tosi hienoja, mutta taidan vaan tehdä niitä kipsinauhamunia :D
  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Oi mitä taituruutta ja kaunista, upeaa suunnittelua!!

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja! Meikäläisen kärsivällisyydellä ei mitään mahdollisuuksia saada tuollaisia urakoitua... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila 😊
   Vähän siinä ja siinä itselläkin, mutta tekis mieli vielä yksi muna tehdä...

   Poista
 4. Hienon näköistä ja kaunista, mutta niin aikaa vievää puuhaa, joten enköhän minäkin koristele munia ihan jollain helpommalla tavalla.

  VastaaPoista
 5. Onpa ihanat pääsiäismunat. Varmasti on ollut näprääminen ja vienyt aikaa, mutta lopputuloskin on sen vaivan väärti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!