tiistai 19. kesäkuuta 2018

Kroatian matka osa 1

Kiirettä on pitänyt erilaisten hommien kanssa. Reissulta kotiin tulosta on kulunut jo kolmisen viikkoa ja nyt vihdoinkin suurin osa kuvista on tsekattu ja on pienen matkakertomuksen aika.
Kroatiassa emme olleet aikaisemmin käyneet, mutta kun jokainen sen kauneutta on kehunut, niin pitihän se itse lähteä katsomaan.Nelihenkinen seurue meitä lähti, mukaamme lähti tytär miehensä kanssa.
Lento oli vain kolme tuntia ja sää oli erinomainen

Laskeuduimme Splitin lentokentälle ja sieltä edelleen bussilla ensimmäiseen kohteeseen Zadariin. Jo heti alkumatkasta saimme osviittaa siitä, että kauniiseen maahan olemme tulleet. Ensimmäiseltä pysähdyspaikalta aukesivat aika hulppeat näköalat
Zadarissa majoituimme hotelli Kolovareen. Koska lento lähti aikaisin aamulla, meillä oli vielä ekanakin päivänä runsaasti aikaa tutustua kaupunkiin.
Kaupungin erikoisuus oli meriurut ja Aurinkotervehdys. Tässä linkki youtubeen. Tästä linkistä saat vähän tietoa meriuruista.
Illan mittaan rantabulevardille kerääntyi paljon ihmisiä kuuntelemaan ja katselemaan. Aurinkopaneelit ovat aivan meriurkujen vieressä, ja ne keräävät päivän mittaan energiaa ja aloittavat sitten illan pimettyä oman, ympäristöystävällisen shownsa. Se on yksinkertainen mutta hämmästyttävä keksintö, siitä on vaikea ottaa kunnon kuvaa mutta turistit ottavat itsestään ja toisistaan sen edessä siitä huolimatta jatkuvasti kuvia. Tuli itsekin muutama kuva otettua. Paremminkin tuo youtube-video selventää mistä oli kysymys.
 Vesiliikennettä ja auringonlaskua myös samalla ihailtiin
Koko seuraava päivä oli aikaa tutustua Zadariin ja kyllähän siellä historian havinaa oli monessa muodossa.
Keisari Augustuksen aikana rakennettu Forum on Zadarin nykyelämän keskusaukio. Osa rakennuksista kauniita ja osa, kuten Arkeologian museo vähemmän kauniita

Rannalla oli kaunista


Ehkäpä maailman parhaat jäätelöt, mutta kuulemma ainakin Kroatian parhaat. Saa arvata mitä jätskiä otin :)
Näitä Michal Negrin myymälöitä oli jokaisessa kaupungissa missä kävimme. Niin romanttisesti sisustettuja ja ihania koruja ja vaatteita. En sortunut ostamaan, ihailin vaan.
Kapeat kujat ovat aina minun mieleeni

Seuraavana päivänä matka jatkui Krkan kansallispuiston kautta Splitiin. Oikeastaan oli kiva jo vaihtaa paikkaa. Aika hyvin tuli Zadar koluttua.

Kissoja tulee aina reissuilla kuvattua. Zadarissa tuli kuvattua vaan tämä yksi kisu


Osa 2 ilmestyy lähipäivinä. Kiitos käynnistä blogissani.

9 kommenttia:

 1. Oi miten upeita kuvia, niin hienoja
  maisemia ja nähtävyyksiä ❤ Teillä on ollut ihana reissu! Minä veikkaisin tuota vadelma jäätelöä:) kaikki näyttää hyvältä! Mukavaa juhannusviikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde😊
   Kyllä minä otin tuota "kummisetä"-jätskiä ja oli niin hyvää ettei sanotuksia saa 😋

   Poista
 2. Kroatia olisikin mielenkiintoinen matkakohde, eikä niin kovin kaukanakaan. Hienoja kuvia taas. Seuraavaa osaa jään odottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida 😊
   Suosittelen lämpimästi Kroatiaa.

   Poista
 3. Ihastuttavat matkakuvat.
  Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia :) Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila😊
   Seuraava osa matkasta onkin just tekeillä.

   Poista
 5. Kyllä on hienoja kuvia :) Tuolla en ole koskaan käynyt, mutta kiva piipahtaa näiden kuvien kera.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!