maanantai 25. kesäkuuta 2018

Kroatian matka osa 3

Matka jatkui kohti Dubrovnikia, jossa viivyimme vähän pitempään. Bussimatkat sujuivat kuin huomaamatta upeita maisemia ihaillessa ja erinomaisen oppaamme juttuja kuunnellessa

Poikkesimme tauolle pieneen Omisin kaupunkiin, joka keskiajalla oli tunnettu merirosvoistaan. Nyt ei merirosvoja näkynyt!

Jälleen bussin ikkunasta  kuvattuja maisemia. Kastelukanavia ylimmässä, osteri- ja mustasimpukkaviljelmiä keskimmäisessä ja alimmassa maisema, jonka helpostikin hyväksyisin kotimaisemakseni.


Välillä pysähdyttiin näköalapaikalle napsimaan kuviaMatkaa jatkettiin kohti Ljubac-nimistä kylää, jossa saimme viettää isäntäperheen kanssa kroatialaista iltaa musiikki- ja tanssiesitystysten sekä hyvän illallisen merkeissä.

Ennen varsinaista illallista paistoimme hiilloksella lähipossusta tehtyä pekonia, joka syötiin maalaisleivän päällä. Kaikki tarjoilut olivat todellista lähiruokaa, alusta loppuun saakka itsetehtyä.
Vielä oli yksi osuus bussilla ennen hotelli Adriaan majoittumista. Huoneemme parvekkeelta näköalat olivat moninaisetSeuraavana päivänä alkoi tutustuminen historialliseen ja kovia kokeneeseen Dubrovnikiin, mutta siitä sitten osassa 4.
Tämän osion lopuksi äklömakeita kuvia irtokarkkikaupasta. Itse en karkkeja syö, joten hajukin ällötti, mutta kauniita ne olivat ja kauhean isoja mölliköitä. Oikea karkinhimoisten taivas !

Dubrovnikissa tuli kuvattua paljon kissoja ja tässä yksi tunnelmapala rannalta. Jokainen odottaa kiltisti vuoroaan, jos jotain syötävää tulisi.
Minulla on vielä paljon näytettävää ja kerrottavaa reissulta, joten pari osaa vielä ilmestyy. Seuraavassa Srd-vuori kaapelihisseineen. Vuorelta saa ihailla Dubrovnikia ylhäältä päin ja siellä on myös sotamuseo. Montenegrossa käynti vaatii varmaan ihan oman osionsa.
Aikaisemmat osat löytyvät täältä ja täältä

Kiitos kun kävit ja oikein hyvää alkanutta viikkoa!10 kommenttia:

 1. Upeita maisemia :) Pitääkin käydä tutustumassa aikaisempiin postauksiisi matkaltasi. Aurinkoista viikkoa!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä Kroatia-matkakertomuksista. Itse olen käynyt Dubrovnikissa kaksi kertaa. Ensimmäistä kertaa v. 1978 häämatkalla. Siloin vielä Jugoslavian valtiossa. Toinen kerta hopeahääpäivämatkalla v. 2003. Toisella kerralla vuokrasimme myös auton ja teimme retkilä lähiympäristöön. Hienoa olisi päästä tutustumaan tähän kauniiseen maahan enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   On kyllä tutustumisen arvoinen maa vaikka useammankin kerran.

   Poista
 3. Kroatia on varmasti mielenkiintoinen kohde.
  No olipa isoja irtokarkkeja, varmasti olivat makeita.

  VastaaPoista
 4. Näyttää olevan Kroatia upea maa. Paljon kaunista maisemaa ja vanhoja, hienoja rakannuksia. kiinnostaisi käyntikohteena kyllä.
  Ihania kuvia, aivan mainio tilannekuva tuo viimeisin. Seuraavaa kuvapläjäystä innokkaasti odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida 😊
   Tuo mainitsemasi tilanne oli niin erikoinen sikäli että linnut ja kissat sulassa sovussa odottelivat syömistä.
   Seuraava osa on jo tekeillä.

   Poista
 5. Hienoja kuvia reissusta :) Minulla on toive joskus päästä juuri Kroatiaan matkailemaan sillä niin moni kehuu sitä paikkaa. Kauniilta näyttää näissä kuvissakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu😊
   En ole kenenkään kuulut muuta kuin kehuvan Kroatiaa ja kehujien ryhmään kuulun itsekin.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!