keskiviikko 29. elokuuta 2018

Keittiön terveiset

Kotipuutarhan sadonkorjuupuuhat hoituivat tänä vuonna huomattavasti normaalia aikaisemmin. Kuivuus ja kuumuus ei pystynyt ihan kaikkea tappamaan. Herukoita (vihreitä, mustia ja punaisia) tuli ihan kiitettävästi. Karviaiset ja mansikat sen sijaan tuottivat marjoja vain maistiaisten verran. Onneksi viljelijöiltä on voinut ostaa. Talven varalle on 200 litran pakastin jälleen täynnä ja kokemuksesta tiedän ettei se mihinkään riitä. Lisäksi ostan viimeistään kevättalvella pakastettuja mansikoita ja ehkä jotain muutakin viljelijältä.
Kasvihuoneessa kurkut ja tomaatit ovat antaneet hyvän sadon. Kurkkusalaattia on jo monta purkkia talvenkin varalle ja tomaateista olen taas tehnyt useamman satsin sosetta, joka on tosi hyvää keittojen ja kastikkeiden pohjana ja pitsassa. Parasta tulee kun ensin uunissa grillivastuksen alla paahtaa tomaatteja sipuleita ja valkosipuleita. Kaksi tällaista pellillistä paahdoin yhteen  satsiin.
Sitten vähän sokeria ja suolaa ja loraus punaviinietikkaa ja hautumaan pataan hellalle tai uuniin. Lopuksi paljon basilikaa ja villiintynyttä mäkimeiramia ja sauvasekoittimiella muhjuksi.
 Hakkaa mennen tullen kaikki kaupassa myytävät.

 Basilikat ovat myös kasvaneet erittäin kiitettävästi ja kaikkea ei ehdi tuoreena syödä, joten pestoksi  pakasteeseen olen säilönyt

Silloin tällöin kuvaan tekemiäni salaatteja ja ruoka-annoksia. Kesällä varsinkin saa ruoasta niin värikästä, raikasta ja terveellistä todella helposti. Rakastan värikkäitä ruokia, joissa on yksinkertaiset, selkeät ja aidot maut. Ruoka pitää olla kauniisti esillä, se on kunnianosoitus ruoalle ja ruokailijalle. Se on myös merkki siitä, että ruoka on rakkaudella valmistettu.





 Aamuiset smoothiekulhot antavat tuhdin latauksen päivään

Raikkaat ja täyteläiset smoothiet ovat virkistäviä ja terveellisiä välipaloja
Viime vuosina olen ruvennut todella tykkäämään ruoanlaittamisesta ja sen esille laitosta. Haluan tehdä kauniita annoksia ihan tavallisina arkipäivinä. Se on sellaista arjen luksusta, josta nautimme. On kiva kuulla pöydän vastapuolella istuvalta mieheltä:"Kyllä on taas maut kohdallaan, kiitos".
Katson mielelläni erilaisia ruokaohjelmia ja aina niistä jotain ideaa jää itsellekin ja olen hyvin kokeilunhaluinen ja teen paljon ruokia "ihan omasta päästä". Saatan katsoa vinkiksi jotain ohjeita, mutta en niitä kovin tarkasti noudata.

Kiitos käynnistä blogissani ja aurinkoisia elokuun viimeisiä päiviä!

16 kommenttia:

  1. Oijoi kun meni kieli ihan kippuraan kun katselin näitä herkkukuvia:) Niin hyvännäköisiä annoksia! Kiva kun olette saaneet hyvin kesäsatoa, kyllä ne omakasvatetut aina vaan maistuu parhaimmille:) Leppoisaa päivää♥

    VastaaPoista
  2. Maiskis onpa herkullisen näköistä.
    Kaunista keskiviikko päivää myös sinulle.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan näkösiä annoksia, nam..♥

    VastaaPoista
  4. Minäkin olen ylimääräisistä tomaateista keitellyt samantapaista sörsseliä pakastimeen odottamaan. Ihania nuo ruoka-annokset mitä olet kuvannut :) Tulee varsin nälkä, kun noita katselee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hilu :)
      Ilmeisesti yksi satsi vielä pitää tehdä tomaattisörsseliä. Kyllä ne talven aikana kuluvat ja keskenkin loppuvat.

      Poista
  5. Vesi kielellä salaattejasi katselin. Kaikki näyttää niin maukkailta. Omaa satoa on hauskinta hyödyntää. Meillä pakastin täyttyy myös erilaisista marjoista, vaikka omaa tuotantoa ei ole. Metsästä löytyy marjoja ja mansikat tuottajalta.

    VastaaPoista
  6. On sanottava, että en ole koskaan nähnyt näin kauniita ruokia! Varmasti ovat maut kohdallaan ja nyt voi lisätä, että kyllä ovat värit ja asettelut ihanasti kohdallaan!

    VastaaPoista
  7. Onpa herkullisen näköisiä annoksia. Kiitos noista säilöntävihjeistä. Itselläkin on basilikaa enemmän kuin olen ehtinyt syömään.

    VastaaPoista
  8. Moikka, pitkästä aikaa :) !
    Täällä ollaan vaikka päivtyksi en ole tehnyt.
    Voi miten ihania herkuja olet tehnyt....kyllä vesi herahti kielelle!!!!
    En usko että suotta pöydän takan kehutaan tekijää! ;)
    Ihania syys päivä sinne!

    VastaaPoista
  9. wow !!! beautiful and so lovely work :) i really like your good idea so much.Thank for sharing.

    ดูหนัง

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!