torstai 16. elokuuta 2018

Lehtikirjoituksesta tuli mieleen

Pari päivää sitten Länsi-Suomi lehdessä uutisoitiin näin
Tulipa elävästi mieleen kun 2015 tammikuussa kyseisen Naivasha-järven rannalla majoituttiin ja järvellä kaposella veneellä ajeltiin. Järven vesi on todella paljon noussut ja puut olivat aavemaisia kummituspuita
Vedessä virtahepo pystyy liikkumaan n. 8 km tunnissa, mutta maalla se laittaa juoksuksi jopa 30 km tunnissa. Eli siinä on ihmisen ihan turha juosten yrittää karkuun. Virtahevon mitat ovat aika katu-uskottavat: pituutta voi olla viitisen metriä, korkeutta 1,5 m ja painoa kolmisen tonnia.
Tuohon kitaan meikäläinen solahtaisi aihan kevyesti kokonaisena
Kun tuolla Naivasha-järven rannalla liikuimme illalla niin aseistetut vartijat saattoivat "kotiovelle"ja
saimme tiukan ohjeistuksen, että jos vielä haluaa ulos pimeän aikana lähteä niin pitää kutsua vartija mukaan. Virtahevot nimittäin saattavat rantautua nurtsille ruokailemaan. Rantaan oli matkaa toistasataa metriä, joten vähän naureskelimme, että mahtavatkohan ne nyt sentään ihan rakennusten lähelle kuitenkaan tulla. Kunhan vähän jännitystä turisteille. Varoittava esimerkkikin kerrottiin. Pari viikkoa ennen meidän käyntiämme oli kiinalaisnainen vähät piitannut ohjeista ja joutunut virtahevon tappamaksi. Me kuuliaisena noudatimme ohjeistusta ja pysyimme pimeän ajan visusti kämpässä. Ja kannattikin pysyä, sillä aamulla kun avoin oven, siellä oli yllätys tarjolla. Virtahepo oli käynyt jättämässä käyntikorttinsa melkein rappuselle. Ei naureskeltu enää ohjeistukselle.
Eli mitä opimme tästä? Vaikka kuinka tekisi mieli ottaa lähikuvia virtahevosta, niin eipä kannata ja annettuja ohjeita kannattaa noudattaa vaikka naurettaviltakin tuntuisivat. Ne perustuvat kokemukseen ja turistin turvallisuuteen.

Kiitos vierailusta blogissani!

7 kommenttia:

  1. On nuo virtahevot vaan vaikuttavan näköisiä ja kokoisia eläimiä! On varmasti ollut kokemus niitä nähdä! Mukavaa loppuviikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde :)
      Kyllä kaikki safarilla nähdyt eläimet tekivät suuren vaikutuksen. Pääsispä joskus vielä uudelleen.
      Hyvää viikonloppua myös sinulle Päde <3

      Poista
  2. Hurja juttu! Ei mitään silitettäviä otuksia!
    Varmasti tuli muistot lähelle kun Länsi-Suomi lehti toi muistutuksen näiden petojen olemassaolosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti :)
      Todellakaan eivät kuulu siliteltävien eläinten kastiin. Usein muutenkin muistelen Kenian reissuamme, joka oli hienompi kuin mikään ennen sitä tai sen jälkeen. Aika usein luen vanhasta blogistani reissusta tekemäni pitkän matkakertomuksen ja elän uudelleen safarin ikimuistettavat hetket.

      Poista
  3. Blogissani on arvonta! ;) http://touhoosi.blogspot.com/2018/08/lisaa-luettavaa-ja-lukijoita-arvonta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja :)
      Linkki lisätty postaukseeni 20.8.2018

      Poista
  4. nice article great post comment information thanks for sharing.
    หนังสยองขวัญ

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!