perjantai 26. lokakuuta 2018

Bulgarian matka osa 2

Sunny Beachillä käytiin katsomassa autiota hiekkarantaa. Siellä varmaan parhaan turistikauden aikana viihtyvät hyvinkin auringonpalvojat ja bilettäjät. Meille ei tuollaisilla paikoilla ole mitään annettavaa. Hotelli hotellin vieressä, ravintoloita, yökerhoja, turistikrääsää ja hiekkaranta. Ei kiitos!
Muutaman virkistävän tunnin tylsistymisen keskelle toi käynti Sozopolissa. Tunnelmaltaan vähän samanoloinen kuin Vanha NessebarVastoinkäymisiä ryhmäämme tuli vatsataudin vuoksi, kahdeksan henkilöa vietti kaksi vuorokautta sairaalassa ja pitkälti toistakymentä sairasteli hotellissa. Jälkimmäisten joukossa myös mieheni. Koskaan emme saaneet tietää mikä taudin aiheuttaja oli. Seuraavaksi alkoikin flunssa jyllätä ja sen sain minäkin. Kiitos eurooppalaisen sairaskortin, emme joutuneet lääkärimaksuja maksamaan ja reseptilääkkeet vakuutusyhtiö sitten kotimaassa korvasi. Niin ja apteekki oli lähellä!
Hotellissa oli jonkinlainen yökerho, jonka ohjelma ei hääppöstä ollut, mutta tuli sielläkin kauheassa melussa kolmena iltana istuttua kun muutakaan ei ollut.

Kissoja kuvaillemme aina ja joka paikassa. Niin myös nyt. Kissoja ei aivan hurjasti ollut ja oikeastaan paria lukuuottamatta erittäin hyväkuntoisia. Kissat eivät ole kenenkään lemmikkejä, vaan yhteishuoltajuudessa ne ruokitaan. Ovat ymmärtäneet, että kissat ovat kivampia kuin hiiret ja rotat.
Kissan kanssa on aika helppo toimia kuvaustilanteissa, pitää nöyrästi mennä kyykkyyn ja hiljaisella  monotonisella äänellä kehua miten kaunis kissa on ja olisi kiva jos menisi istumaan tai vaikkapa ihan makaamaan niin ottaisin kuvan. Yhteinen kieli löytyy yleensä aika nopeasti. Kuvaamisen jälkeen kiitän yhteistyöstä ja toivotan hyvää elämää.
Tämä kisu ei aluksi ollut yhteistyöhaluinen, mutta kun lähdin pois niin pinkaisi perääni ja johan löytyi halua
Tätä kissaa pyysin ystävällisesti ja kohteliaasti poseeraamaan ja sain tällaisen aika överin ilmeen
Tämä kissaperhe oli ihana. Tapasimme useammankin kerran. Emo pysytteli taka-alalla ja kolmikko hääräili omiaan. Harmaankirjava oli selvästi ujo, valkoisin suuna päänä kaiken aikaa ja mustankirjava oli tarkkailija ja sen näköinen, että ei vaan kestä tuon koheltamista ja jatkuvaa äänessä olemista. Ikäänkuin olisi anteeksi pyydellyt. Alin kuva on kännykässäni taustakuvana ja tuo iloa jokaiseen päivääni.
Tämä pikkuinen kiipesi KingKongin jalkoihin


Se kissoista tällä erää.
Mustameri siinteli välillä upean sinisenä, välillä harmaana ja tyrskyisenä. Tuli siellä uituakin, se aukko sivistyksessä täytetty!
Yhteenveto reissusta
Heti aluksi sattunut varkausjuttu jäi kyllä pään sisälle häiritsemään, vaikka toisin päätin. Positiivinen asenne ei oikein  palannut. Sairastamiset pahensivat tilannetta. Haemme lomiltamme elämyksiä, nähtävyyksiä, ihmeteltävää ja kuvattavaa. Nähtävyydet oli nopeasti katsottu. Pitkästyimme ja tylsistyimme, kotiin olisi voinut lähteä jo viidentenä päivänä. Olimme jopa niin epätoivoisia, että avoimme television, mutta sekin oli rikki. Vain yksi kanava toim ja sieltä tuli bulgariankielisiä uutisia. Emme viitsineet pyytää korjaajaa paikalle. Tuo epätoivo päättyi hysteerisen nauruun. Kun ei mikään onnistu niin mikään ei onnistu!
Matka oli täysin väärä valinta, oma vika. Tuli tehtyä ensimmäinen ja viimeinen reissu Bulgariaan samalla kertaa.
Kauppiaat ja myyjät eivät enää jaksaneet palvella  kauden viimeisiä turisteja, osa tuskin viitsi tervehtiä. Kuuroille korville kaikui "Have a nice day"-toivotukseni. Olin koko ajan hyvin epäluuloinen kaikkia kohtaan syystä tai syyttä. Hintataso pikkasen Suomen tasoa halvempi. Ruoka syötävää, mutta ei elämyksellistä.
Sää oli osittain erittäin kaunis ja välillä tuli vettä oikein kunnolla
 Kokemus se on huonokin kokemus ja onneksi pitkästyttävältäkin lomalta tulee kotiinlähdönaika


Hyvästi Bulgaria, ei jäänyt edes pientä nurkkaa sydämestä sinne. Kun lensimme Karpaattien vuorijonon ylitse (alakuvassa) tuli valtavan ihana tunne siitä, että muutaman tunnin kuluttua avaamme kotioven.
Vakuutusyhtiö korvasi varastettujen tavaroiden rahallisen arvon yhdellä puhelinsoitolla ja rahat olivat tilillä vielä samana päivänä. Tunnearvoa ja mielipahaa ei valitettavasti mikään korvaa. Ne on vain nieltävä.

Kiitos kun jaksoit lukea loppuun saakka matkakertomuksen, jonka sisältö oli pitkälti negatiinen, muutamia ilonhetkiä lukuunottamatta.

Hyvää syksyistä viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Yhden kerran olen käynyt, eikä toista kertaa tee mieli minullakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida :)
   Tämä oli meillekin ensimmäinen lomakohde, jonne ei takuuvarmasti ikinä enää mennä.

   Poista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta matkakertomuksesta! Kurjaa, että teille sattui tuollainen varkaustapaus. Ei ihme, että menee luottamus systeemiin ja ihmisiin siinä samalla. Olen käynyt Bulgariassa kesällä 2014 ja minulle jäi kyllä aika myönteinen kuva maasta, vaikka paljon näimme köyhyyttäkin. Ihmiset olivat kuitenkin ystävällisiä. Ja sain siellä parasta risottoa, mitä koskaan missään. Sama maa voi näyttää turistille näköjään monet erilaiset kasvot.

  VastaaPoista
 3. Niin, piti vielä lisätä, että olemme reissaneet paljon ympäri Eurooppaa ja Venäjälläkin, eikä koskaan ole mitään vastaavaa sattunut. Yleensä tosin viikon reissusta selviämme käsimatkatavaroilla, jolloin voi itse pitää silmällä tavaroita koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hitunen :)
   Monet asiat vaikuttavat siihen minkälaisen lomakokemuksen missäkin kohteessa saa. Jos tästä reissusta jotain hyvää saa kaivettua, niin se on se, että arvostamme kaikkia tekemiämme hyviä ja hienoja reissuja nyt entistä enemmän. Aika paljon ollaan mekin reissattu useammassa maanosassakin ja selvähän se on, että joskus tulee myös se huono reissu. Tästä on taas hyvä lähteä suunnittelemaan uutta kohdetta ja aina kokemuksista jotain oppii.

   Poista
 4. Olipa ihana matkakertomus. Aivan kuin olisin itsekin nyt käynyt. Upeita kuvia olet ottanut matkaltasi.

  VastaaPoista
 5. Jäin vielä miettimään noita vastoinkäymisiä. Kun jokin menee pieleen niin kaikki sitten..... mutta kuten blogisi nimikin sanoo - mikään mistä jää muisto ei ole turhaa.
  Meilläkin särkyi kerran Norjassa pakettiauton tuulilasi ja matkakassa meni uuteen lasiin. Kun yritimme jatkaa matkaa ehjällä tuulilasilla, oli vesikallona haljennut petivaatteiden päälle. Ikinä ei olla tultu niin väsyneinä yhdellä istumalla kotiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Ihana viittaus blogini nimeen <3 Näinhän tämäkin reissu on miellettävä, että muisto reissusta jäi joten ei se turha ollut.
   Aikamoinen reissu teilläkin ollut ja usein se on niin, että kun lähtee menemään pieleen niin sitten menee ihan kaikki.
   Meillä on nyt meneillään aikakausi, jolloin kaikki hajoaa, joko totaalisesti tai korjauskuntoon. Elämä on <3

   Poista
 6. Ikävä, että tuollainen varkaus tapaus ja heti matkan alkuun. Kauniita kuvia kuitenkin olet ottanut matkan varrelta. Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilu :) Mukavaa marraskuuta myös Kissankulmalle!

   Poista
 7. Perfect inspiration :) and what attention to detail! I admire and congratulate.

  ดูหนัง

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!