perjantai 6. tammikuuta 2017

Joulu saa lähteä

Viimeisiä joulufiilistelyjä vielä viikonlopun ajan ja sitten meidän huusollista joulusysteemit korjataan pois. Se tapahtuu aina Loppiaisen jälkeisenä arkipäivänä.  Minikokoinen joulukuusi jo lähti kun varpaissa oli koko ajan joku tippunut neulanen pistämässä. Tammikuun ajaksi pimeitä iltoja piristämään saa vielä pihalle joku valo jäädä.
Aina joulua pois raivatessa tulee vähän haikea olo. Siinä se taas meni yksi joulu muistojen helminauhaan. Siihen valmistaudutaan viikkojen ajan, siihen ladataan paljon toiveita ja odotuksia. Mutta toisaalta huusolli näyttää taas selkeämmältä ennenkuin kaikki joulukoristeiden tieltä kaappeihin laitetut tavarat ovat löytyneet. Pian alkaa värimaailma sisustuksessa muuttua vaaleampaan ja hempeämpään suuntaan. Tulppaanikimppu maljakossa olkkarin pöydällä ujosti alhaalta paistavan auringon valossa ja sisälle tuotuihin mustikanvarpuihin hiljalleen avautuvat pikkuiset lehdet...siinä se on unelma keväästä:) Talvikin on varsinaisesti vasta aluillaan ainakin täällä Rauman seudulla. Lunta on ripaus ja pakkasiakin on ollut vasta viimepäivinä. Lähes parikymmentä pakkasastetta ja navakka tuuli niin aika rapsakkaa on ollut. Nyt sää on lauhtunut jo lähelle nollaa ja lumisadetta luvassa aamuyöllä ja aamulla.
Vernerin reki on puuvalmiina ja vähän piti vielä illalla pimeälle pihalle mennä kokeilemaan ja kuvaamaan

Reen maalaushommat ovat minun hommiani. Eiköhän alkuviikolla koko komeus ole ihan valmis!

Oikein hyvää viikonloppua kaikille blogissa kävijöille :)

8 kommenttia:

 1. Tänään on minullakin joulun koristeiden pois riisuminen edessä. Loppiaiseen kestää joulu meilläkin. Verneri sai komean reen, kyllähän komea kotitonttu sellaisen ansaitseekin.

  VastaaPoista
 2. Ihana on tuo vernerin kelkka!
  Juuri samoilla menään täällä valot saa jäädä pihalle vielä hekeksi ja kevättä odotellen.

  VastaaPoista
 3. Kyllä Verneri saikin komean kelkan. Täälläkin joulu jo meni menojaan, tosin vielä joulukukkasia ja joulutähdet ikkunoissa. Kohta saa alkaa odottaa Pääsiäistä. Hyvää viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
 4. Ihana toi reki. Mäkin korjaan loput joulutavarat maanantaina.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!