sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kalaa ja kasviksia

Viikonloppuna tuli keittiössä kokeiltua vähän uusia juttuja. Kala ja varsinkin kirjolohi on jokaviikkoinen ruoka meillä, mutta nyt oli uusia tuulia kirjolohirintamalla, Benella-kirjolohi ja pitihän sitä kokeilla. Perjantain illallinen valmistui paistamalla sitä. En osaa sanoa, oliko maku parempi kuin ns.tavallisen kirjolohen, mutta ainakin samaan pystyi ehdottomasti ja jos se on terveellisempää, rasvahapot ja D-vitamiinit kohdallaan, ruokitaan kotimaisella rehulla ja Itämeren tilakin parantuu niin mikäs siinä. Hinnan ero oli hyvin pieni, joten ostan kyllä vastaisuudessakin kun sitä kalatiskiltä löytyy.


Lauantaista ja sunnuntaista muodostui kasvisvoittoinen. Lauantaina kokeilin tehdä K-Ruokalehden ohjeella halloumi-kasvispihvejä. Helppoja tehdä ja maistuivat hyvältä


Maistuivat myös torstaisesta perunamuusin jämästä tehtyjen rieskojen kaverina.
Sunnuntaina tein ekan kerran falafelejä, pääraaka-aineena oli Milletti- hernerouhe, joka on hyvin monipuolinen proteiininlähde.


Tykkäsimme falafelien erittäin rapsakasta kuoresta ja pehmeästä sisuksesta. Tämäkin ohje oli K-Ruokalehdessä. Lisäksi tein lohkoperunoita, porkkanasuikaleita ja kukkakaalia uunissa. Tahini-kastike olisi kyllä sopinut erinomaisen hyvin mukaan, mutta kun ei ollut tahinia kotona.
Otin tietysti useammankin kuvan ja kyllä maistui nauru kun isolta ruudulta kuvia katselin ja yhdessä kyttäsi tällainen :D Kaikkialla meitä nykyisin valvotaan ja seurataan...

Pelkäsin niin halloumi-kasvispihvien kuin falafelienkin tarttuvan helposti paistinpannuun. Mutta mitä vielä, irtosivat kuin unelma. Kasvispainoitteinen ruoka on meillä jokapäiväistä, vaikka lihaakin (lähitilan lammasta, broileria ja riistaa) hillitysti käytetään ja kalaa usein. Mutta yhtään hassumpi idea ei ole viettää silloin tällöin pari kasvispäivää.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, syökää ja juokaa terveellisesti ja pitäkää muutenkin huolta itsestänne ja toisistanne.
 

14 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä. Kasvispainotteinen ruoka maistuu mullekin. Tätä en olisi voinut kuvitella sanovani vielä noin kuusi vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :)
   Samat sanat, joskus kuutisen vuotta sitten olen oikeesti ruvennut katsomaan mitä suuhuni laitan ja "poikaystävä" on sinä ohessa joutunut samaan ruotuun :)

   Poista
 2. Oi että onkin herkkuja ja pöytä katettu kauniisti. Tuohon minunkin pitäisi pyrkiä. Olen nykyisin semmoisessa oravanpyörässä, että juon aamukahvinkin pöydän ohi juostessani. En edes muista kun olen töihin ajamassa, oliko juomani kahvia vai teetä.
  Tälle on pakko tehdä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli :)
   Pyrin nykyisin myös arkena siihen, että ruoka olisi nätisti esillä, koska ajatus on, että ruoka ei ole vaan vatsantäytettä, vaan se on nautinnollinen osa elämää. Eläkeläisen on helppo sanoa näin. Kyllä yksityisyrittäjäelämän aikana itsekkin nätisti laitoin pääsääntöisesti vain viikonloppuisin eikä aina silloinkaan kun koko ajan oli kiire jonnekin. Nyt on se vaihe elämässä kun voi ja haluaa kiinnittää tällaisiin asioihin huomiota.

   Poista
 3. Kokeiluun menee kasvispihvit! Muutenkin olet ollut ahkerana köökissä!! Hyvää alkavaa viikkoa sinnepäin!

  VastaaPoista
 4. Herkullisen terveellistä ja maistuvaa. Siltä se näyttää, oikein herahti vesi kielelle.
  Hauska tuo "kyttääjä" lautasellasi.

  VastaaPoista
 5. Kasvisruoka kiinnostaa :) Kalan ystävä en ole, vaikka kuvasi näyttävätkin herkullisilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Kasvisruokaohjeita löytyy nykyisin tosi paljon, joten on helppo kokeilla.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!