tiistai 27. helmikuuta 2018

Rihtniemen maisemia 17.2.2018

Rihtniemessä kuvasin kännykkäkameran lisäksi myös "oikealla" kameralla. Luonto muotoilee todella taitavasti jäätaidetta. Olisipa vielä aurinko kuvaushetkellä paistanut!
Jäämuodostelmat ovat  parasta luonnontaidetta. Niillä on monta muotoa talven aikana. En ikinä kyllästy niitä ihailemaan ja kuvaamaan. Seuraava suurempi taidenäyttely merenrannoilla on silloin kun jäät lähtevät. Yksi toteutumaton haave on päästä näkemään ja kuvaamaan kun Tornionjoesta jäät  jylisevät pois kevään tieltä ja joki virtaa taas vapaana. Ei ole mahdoton unelma toteuttaa, mutta ei vaan tule hypättyä autoon ja lähdettyä ajamaan 700-800 km/sivu. En tiedä syytä miks just Tornionjoki. Ehkä siksi, että se liittyy Lapinmatkojen yhteyteen ja tietysti suuruutensa vuoksi myös.

Pitkästä aikaa, moneen vuoteen Rauman seudullakin on kunnon talvi. Lunta kohtuullisesti ja pakkasta myös. Tänään aamulla vähän vaille 20 astetta ja ennusteen mukaan ensi yönä yli 20 astetta. Kun täällä rannikolla on lähes aina jonkinasteinen tuuli niin tuntuma alkaa olla ihan oikeesti kylmä. Mutta talvella kuuluu olla jotain muuta kuin vesi- ja räntäsadetta.

2 kommenttia:

 1. Huomasin jo viimeksi jäätaidekuviasi katsellessa että näistä välittyy muutakin kuin kuvaamisen koulutus: olet kiinnostunut tästä luonnontaiteesta. Taitava kuvaaja ja sitä Silmää omaava löytää tästä loputtomasti uutta ilmaistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Pitää osata pysähtyä, havainnoida ympäristöä ja havaita kohde, jota alkaa kuvata. Valokuvaajan täytyy olla nöyrä ja kunnioittaa luontoa, muuten ei homma toimi. Pitää nöyrtyä palelemaan, makaamaan hangessa, pitää hyväksyä paljon epämukavuuksia saadakseen siirrettyä jonkun tietyn kohteen ja hetken muistikortille.
   Tuntuu, että kuvausharrastuksen myötä silmäni näkevät kaiken suorakulmioina, ilmeisesti silmiini on kasvanut kameranlinssi :D
   Ympärillä oleva luonto on täynnä uskomattoman upeita yksityiskohtia, joita jotkut eivät kiireeltään näe koskaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!