lauantai 3. helmikuuta 2018

Tein talon!

Varmaankin yli vuosi aikaa kun tilasin elementit isohkoa koottavaa taloa varten. Välillä olen pakkausta hipelöinyt ja tullut tulokseen ettei kärsivällisyys taida riittää. Pari päivää sitten taas se osui käteeni ja päätin avata pakkauksen ja miten ollakaa, tässä se nyt on koottuna


Pakkaus oli puolalaista Scrapiniec die-cut chipbord mallistoa.
Kokoa talolla on 27 x 26 x 10 cm. Palaset (vähän yli 100 kpl) olivat arkilla. Ohje oli aika vaatimaton ja suurennuslasia tarvittiin sen tulkitsemiseen. Mutta kun malttoi palat ensin tarkasti sovitella ja sitten vasta liimata niin kyllä homma hitaasti, mutta varmasti edistyi.Materiaali on pehmeähköä, joten liima tarttui napakasti heti tiukkaan. Pari palaa meni väärin ja niiden irroittaminen oli aika hankalaa. Jos liima pääsee kokonaan kuivumaan niin ei ole mitään mahdollisuuksia saada ehjänä osaa irti. Hyvä niin, talon pitäisi pysyä hyvin kasassa. Ovikransseihin oli ihan pakko pienet koristeet laittaa, ne eivät siis kuuluneet pakkaukseen.
Kaikki ikkunat ovat auki, vaikka ne kuvassa mustalta näyttävät. Kokeilin kolmea patterituikkua valaistukseksi, mutta eivät ne riittäneet alkuunkaan. Pitää katsella jotkin pienet led-valot vielä talon sisälle. Talon voisi tietenkin myös värittää, mutta ainakin toistaiseksi se on tällaisena. Koen, että värityksessä saattaa pahastikin epäonnistua ja iso kokoamistyökin on sitten piloilla.


10 kommenttia:

 1. Tosi mahtava talo, kerrassaan hieno.
  Hyvä kun jaksaoit tehdä, kiva katsoa !

  VastaaPoista
 2. No nyt olet rakentanut kyllä hienon talon. Ei sitä joka likka voikaan sanoa olevansa talon rakentaja, mutta sinä voit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju 😊
   Minulla on rakentajataustaa, ihan tää oikea kotitalokin rakennettiin poikaystävän kanssa käytännössä kaksistaan 😉

   Poista
 3. Tämä on upea työ! Kaunis talo, joka kiehtoo mielikuvitusta, millaista siellä sisällä voisi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :)
   Mieheni sanoikin heti kun talon näki, että kai tapetitkin seinille laitoit :D

   Poista
 4. Aivan ihana talo ja todellakin valot toisivat vielä hohtoa lisää. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :)
   Ehdottomasti taloon valot jossain vaiheessa syttyvät ja ehkäpä jotain muutakin...

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!