lauantai 3. maaliskuuta 2018

Maaliskuu

Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi. Pakkaset ovat hellittäneet ja aurinkoinen sää on hellinyt meitä ainakin täällä Rauman suunnalla. Jotkut tirpatkin jo lurittelivat kevätlaulujaan, joskin vähän oli äänessä käheyttä. Otturi-Vili nukkui terassilla, vaikka käytiin useamman kerran sanomassa, että sisällekin sopii päikkäreille tulla. Rännistä tippui vesi. Eikös nämä ole ihan selkeitä keväänmerkkejä?

Autotallin katolta on roikkunut jo muutaman päivän kiva pitsireunus. On sopivasti varjon puolella, muuten olisi jo sulanut.
Saippuakuplien puhalteluilmat taitavat olla tältä talvelta ohitse. En saanut sellaista kuvaa, jota lähdin innolla ja ahkerasti tavoittelemaan, mutta ei tämä nyt ihan huonokaan ole, noin niinkuin omasta mielestäni :)
Ei saippuakuplien sielunelämä vielä auennut. Yhtään ei tiedä miten samakin litku käyttäytyy seuraavana päivänä suht samoissa sääolosuhteissa. Minkälaisia kuvioita milloinkin jäätyy ja välillä ei minkäälaisia.

Mielenkiintoista puuhaa, johon tulee himo. Vielä puhallan yhden kuplan... ja vielä yhden. Ei vaan pysty lopettamaan kun jos siitä tulisi se unelmien saippuakupla, josta voisi olla oikeesti onnellisen ylpeä. Ei haittaa vaikka fairylientä on kamerassa, silmälaseissa, takissa ja kengissä. Ei haittaa vaikka sormet ovat umpijäässä. Milloin mihinkin addiktoituu :) Nyt saa olla tämä harrastus tältä talvelta...luultavasti.

Maaliskuun kuva/ajatelma on tällainen
Itse olen parantumaton kokeilija-tyyppi. Kaikkea mahdollista pitää kokeilla, joten teen hyvin usein jotain ensimmäistä kertaa. Kokeilen erilaisia kädentaitoja, kuvaukseen liittyviä asioita, ruokia, liikuntamuotoja jne. Yleensä mielenkiinto lopahtaa siinä vaiheessa kun jonkun homman osaan. Tärkeintä on matka eikä päämäärä.
Tänäänkin tein jotain ensimmäistä kertaa. Kerron siitä kunhan saan päivänvalossa kuvattua.

Toivotan kaikille blogissa kävijöille aurinkoista, energistä ja onnellista maaliskuuta!


8 kommenttia:

 1. Maaliskuu - ensimmäinen kevätkuukausi? Näin se kylläkin on, mutta tänä vuonna vaikea uskoa. Haluan oikean kevään ja lämpöä!
  Voin uskoa, että saippuakuplataiteiluun tulee himo. Kun ikinä ei tiedä, millaisia kuplia syntyy...
  Milloin tein jotakin ensimmäistä kertaa? Itse asiassa taisi olla eilen, kun puhuin portugalia vävyni kanssa FaceTime-puhelun aikana. Ei se kyllä mitään varsinaista keskustelua ollut. Lähinnä kuulumisia kyseltiin toisiltamme, mutta rohkenien sentään kokeilla portugalin puhumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina 😊
   Silloin kun aikoinaan aktiivisesti veneiltiin niin hoettiin aina maaliskuun 1. päivänä: "ensi kuun jälkeen on toukokuu". Kevät ja veneen vesillelasku tulivat paljon lähemmäksi 😉

   Mahtava tunne, kun osaa jollakin uudella vieraalla kielellä jotain kommunikoida. Siitä on hyvä jatkaa.

   Poista
 2. Hieno reunus on katolla, harvemmin tuollisia näkyy. Ihanilta näyttävät nuo saippuakuplasi.
  Ei oikein ole vielä päässyt kevät tunnelmiin, aurinko kyllä paistelee mutta on vielä reippaasti pakkasen puolella lämpötilan puolesta.
  Eipä heti tule mieleen mitään ensi kertaa tehtyä ihan lähiajoilta, viime vuoden puolella kokeilin ensi kertaa neulahuovutusta, mutta siitäkin on jo aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida 😊
   Tuo reunus on kyllä todella taidokas sään vaihtelun tekemä. Voi olla, että vielä säilyy muutaman päivän kun on varjon puolella.

   Neulahuovutusta olen itsekin kokeillut ja totesin ettei ole mun juttu. Suunnattomasti ihailen esim. ihmis- ja eläinhahmoja, joita jotkut taiturit neulahuovutuksella tekevät 😊

   Poista
 3. Täällä on jälleen kauniita luomuksia!
  Autotallin reunus on ihmeellinen. Samoin saippuakuplat. Ei voi kuin ihailla, siis saa ihailla.
  Eka kertaa mietin tuota kysymystä.

  VastaaPoista
 4. Komea talvinen pitsireunus :) Noi saippuakuplat on upeita. Eipä ole koskaan tullut kokeiltua. Minäkin kokeilen kaikkea usein ekaa kertaa. Joskus se jääkin sitten viimeiseksi kerraksikin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa 😊
   Välillä on samalla eka ja vikakerta. Aina ei kolahda, mutta kokeilematta ei voi tietää.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!