tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pääsiäinen tulee, oletko valmis

Kovin trendikästä on nyt tehdä munankuoria kipsinauhasta tai wc-paperista ja sokerivedestä. Pakkohan tietysti oli näitäkin kokeilla ja taidan tehdä vielä muutaman lisääkin vaikkapa viemisiksi pääsiäisen ajan vierailuille.
Itse tein kipsinauhasta. Helppoa kuin heinänteko! Ilmapalloon ilmaa ja pallon päälle asetellaan nopeasti kostutettuja kipsinauhasuikaleita. Kun työ on hieman kuivunut niin pallo puhkaistaan pois ja munankuoreen voi painaa pohjaan tasaisen kohdan niin pysyy nätisti pystyssä. Vähän hamppunarua ja pari höyhentä vielä koristeeksi ja se on sit siinä.
Nyt vaan vielä kukkakauppaan ostamaan esim. helmililjoja niin pääsiäisasetelma on valmis. Valmis kipsityö ei kestä kosteutta, joten sipulikasvit ovat hyviä tähän tarkoitukseen kun niitä ei tarvitse kastella, mutta silti on hyvä laittaa suojaruukku, ettei käy köpelösti.
Kuvissa olevien munankuorien korkeudet ovat 17-12 cm ja leveys leveimmästä kohdasta 15-12 cm.


Täältä löytyy ohje kipsinauhasta tehtyyn munankuoreen ja täältä wc-paperista tehtyyn.Mukavaa maaliskuun loppua kaikille blogissa kävijöille!
 

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania munankuoria ja kukkasia😄 Jännä tuo keltainen hyasintti(?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila 😊
   Kyllä se on hyasintti ja tuoksukin ihan jouluinen. Minulla oli pari vuotta sitten samanlainen, laitoin sipulin sitten kukkapenkkiin ja kukki seuraavana keväänä siellä, mutta sitten taisivat myyrät syödä sipulin.

   Poista
 2. Tosi kiva vinkki, miten tehdä isompia munankuoria! Kiitos!
  Enpä ole ennen törmännyt keltaiseen hyasinttiin, on niin keväinen :)

  Iloista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanat munankuoret!
  Oi, keltainen hyasintti on ihana.
  Pitääkin etsiä kukkakaupasta, jos löydän sellaisen.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!