sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kesä 2017 on nyt suljettu

Kesä 2017 on nyt lopullisesti ohi. Ensimmäiset pakkasyöt on koettu täällä Raumallakin. Oikeastaan odotan niitä, koska kuurainen nurmikko ja kuuran koristelemat viimeiset kukkaset pihalla ovat niin sanomattoman kauniita.
Lauantaiaamun kuurankukkia


Lintujen ja oravien ruokintapaikka on myös avattu ja varsinkin tinttien määrä on välillä ollut aika vaikuttava, kovin ovat näkäisiä näin syksyllä. Talitiaisia, sinitiaisia, kuusitiaisia, töyhtötiainen, pikkuvarpuspariskunta, mustarastaspariskunta ja närhi ovat jo näyttäytyneet. Tänään aamulla oli ensimmäinen oravahavainto. Talviturkin vaihto näytti kurrella jo olevan aika pitkällä.
Sinitiaisen ja oravan tapaamisen sain tallennettua. "Se on moro, kiva nähdä taas pitkästä aikaa".
Kirpakkaa lokakuun sunnuntaita ja hyvää alkavaa viikkoa <3

6 kommenttia:

 1. Kuurakukat ovat myös kauniita, vaikka kesäkukat voiton vievätkin. Hyvä tilannekuva R
  ruokalasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armiida 😊
   Totta, että kesäkukat voiton vievät, mutta valokuvausharrastuksen myötä olen oppinut nauttimaan ja näkemään kauneutta kuihtuneissakin kukkasissa.

   Poista
 2. Kauniit kuvat. Haikeaa, koska kesä ei oikein tullutkaan tänä vuonna. Aloitin jo lintujen ruokinnan syyskuun lopussa, koska Osku tuli jo ikkunalasin taakse seisomaan ja kerjäämään. Linnullakaan ei ollut itikoita syötäväksi. Oli niin kylmä ja sateinen kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enkuli 😊
   Vähän haikealtahan tuntuu aina syksyllä, mutta toisaalta olen valtavan innoissani parin projektin päätyyn saakka viemisestä ja pimenevät illat ja loskakelit saavat minut paneutumaan niihin oikein toden teolla.
   Varmaan koko Suomessa kesä oli kylmä ja sateinen, mutta me jäimme sille pienelle kaitaleelle, jossa kesä oli kylmä ja kuiva. Edelleenkään ei ole kovin paljon satanut.

   Poista
 3. On siellä ollut aika pakkanen, kun kukat ovat saaneet noin hienon huurrutuksen.
  Meillä on pikkupakkasta, kyllä se tuntuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija 😊 Neljän pakkasasteen paikkeilla taisi olla, mutta kasveissa oli kosteutta ja siitä johtui kaunis kuorrutus. Viime yönä oli saman verran pakkasta, mutta ei ollut kuuraa.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!