lauantai 3. kesäkuuta 2017

Kesä sais jo tulla

Varmaan erittäin monen toive on, että lämpenisi jo ja tulisi se oikea kesä. Huolestuneena olen iltaisin lämpömittaria seurannut, pitääkö lähteä pelastustoimiin vai uskaltaako mennä nukkumaan. Kesäkukkasia on vain ruukuissa, mutta niidenkin jokailtainen kasvihuoneeseen roudaaminen tuntuu turhauttavalta urakalta. Riskejä on otettu ja toistaiseksi nipin napin selvitty paleltumisilta.
Osa monivuotisista kasveista pukkaa sinnikkäästi kukkaa ja osa vasta muutaman sentin vartta. Ainakin ruusut taas kerran kuolivat kun ei ollut lunta suojana.
Pitää nyt vaan iloita niistä vähistä, jotka kylmästä huolimatta ovat saaneet kukkanuppunsa auki.
Pihamme rajoittuu metsään ja mustikkametsä alkaa pihalta. Mustikat kukkivat runsaasti  ja nyt harras toive on: Älä tule halla!


Kielot huvimajan vierellä kukkivat

Tarhakylmänkukka nimensä mukaisesti ei kylmästä ole millänsäkään ja sen kukat ovat aina yhtä sykähdyttävän kauniit

Unikko availee auringonkeltaisia kukkasiaan
Arovuokko ei petä koskaan, se nousee kivikon keskelle takuuvarmasti joka kevät

Tänään on valmistumisten ja kevätjuhlien päivä. Lämpimät onnittelut kaikille juhlijoille!
4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia <3 Tämä koleus ja kylmyys on jotain niin käsittämättömän ärsyttävää :( En ole laittanut ensimmäistäkään kesäkukkaa, tosin se vanhankansan maaginen 10.6. on vielä tulossa, joten sen puoleen ei ole ollut mitään kiirettäkään laittaa. Perennat kuitenkin sitkeästi puskevat päätään pinnalle. Kyllä on kesää ja lämpöä ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   En ole minäkään ainuttakaan kesäkukkaa kukkapenkkeihin laittanut. Joka vuosi odotan tuohon 10.6. saakka. Ruukuissa on joitakin ja nekin kannettiin viime yöksi suojaan kun näytti siltä, että varmasti menee pakkasen puolelle. Peiteltiin marjapensaatkin kun ovat täydessä kukassa. Ilmeisesti nollassa käväisi yön aikana. Tule jo lämmin, pliis :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Koleasta säästä huolimatta on ihanan vihreää kaikkialla. Tulppaanit, joiden oletin kukkivan toukokuussa, alkavat vasta nyt olla parhaassa kukoistuksessa. Laitoin daalian juurakot maahan jokin aika sitten kaksinkertaisen harson alle. Mitään elonmerkkiä ei ole. Olenkohan nyt tuhonnut ne ja tuonut liian aikaisin paleltumaan? Ja ne kasvihuoneen taimet! Alan kohta olla ihan epätoivoinen niiden kanssa.
  Pyyntöön voi yhtyä: "tule jo lämmin, pliis :)"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Manumiina :)
   Odota vaan kärsivällisesti daalioiden "henkiinheräämistä". Minun ei kylläkään kannata odotella ruusujeni henkiinheräämistä, kaivan juurakot huomenna ylös ja laitan vaikka kehäkukkasia tilalle. Jo toinen kevät peräkkäin kun ruusuille kävi huonosti :( Tämänpäiväinen sade teki todella hyvää ja huomenna luvassa olisi vihdoinkin lämmintä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!