tiistai 27. kesäkuuta 2017

Pihakuulumisia

Kesäkuun viimeinen viikko on hyvällä vauhdilla. Ei se huono olisi jos vähän lämpötila sattuisi nousemaan jopa yli viidentoista asteen. Mittari tuntuu jumittuneen kolmentoista asteen kohdalle.
Pihalla kuitenkin kukkaset kukkivat ja osa on jo lopettanutkin kukintansa tältä kaudelta, mutta kauneutta joillakin riittää vielä kukinnan jälkeenkin. Varsinkin tarhakylmänkukka on kaunis myös tässä vaiheessa
Eikä kevätvuohenjuurenkaan tarvitse hävetä

Norjanangervon kukkaset ovat jo ruskeita, samoin pihapihlajien kukat, sammalleimu olkaa sekin olla kukkimisensa kukkinut, samoin arovuokko.
Pihan reunamilla kasvaa siellä täällä villiruusua ja ne kainosti avelevat kukkiaan
Sininenkin kurjenmiekka on aloittanut kukintansa
Ruusujeni talvituho oli totaalinen ja päätin etten osta ainakaan tänä vuonna yhtään uutta ruusua. En ole ostanut, mutta kaksi ruusua sain ja siirsin ne purkeistaan kukkapenkkiin. Toisessa on nyt kukkimistauko ja toinen työntää kukkaa
Meillä suurin osa nurmikoista on vähän niinkuin vitsi. Parhaiten niissä viihtyvät sammal, rönsyleinikki, ahomansikka, suikeroalpi ja nurmitädyke sekä lukematon määrä muita yrittelijäitä kasveja. Olemme antaneet periksi, turha on mäntymetsän keskellä nurmikkoa saada menestymään.
Moni pieni kasvi on tosi kaunis ja taidokas kun sitä lähikuvasta katsoo.  Näin esim. nurmitädyke
Pihamme kuningattaren, pionin nuput kasvavat päivä päivältä, mutta vielä menee tovi ennenkuin pääsee sen upeita kukintoja ihastelemaan ja kuvaamaan. Tämä kuva on joltain aiemmalta kesältä. Parhaimmillaan kukan halkaisija on ollut hieman yli 20 cm.

Sitruunapuukin tyrkkää kukkanuppua, joten kaikkea kivaa on odotettavissa.
Nautitaan kesästä, oli se sitten viileä tai lämmin, sateinen tai aurinkoinen. Ilmoja emme onneksi voi vielä säätää, joten otetaan sitä sitä kulloinkin sattuu tarjolla olemaan.

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) En minäkään pahakseni panisi, vaikka lämpömittari näyttäisi tällekin kesälle hieman useammin yli +15 astetta tai jos ei näyttäisikään, niin ei ainakaan sataisi/tuulisi... Pihlajat kukkii komeasti, tosin tuuli on nyt alkanut puistella niistä kukkasia oikein urakalla irti, joten välillä näyttää kuin sataisi lunta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila 😊
   Täällä ei sade ole mitään haitannut, kaikki on tullut tarpeeseen, mutta tuulta on riittänyt yli oman tarpeen.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!