tiistai 13. kesäkuuta 2017

Rhodos osa 6 Veden alla

Ehdottomasti oli päästävä katsomaan vedenalaisia maisemia kun siihen ilmaantui hyvä tilaisuus.
 Tällaisella kulkuneuvolla lähdettiin liikkeelle

Ensin ajeltiin kierros katsellen kaupunkia. Silloin istuttiin kannella. Sitten siirryttiin vedenpinnan alapuolelle 2,20 metrin syvyydelle istumaan, minäkin, joka en vapaaehtoisesti päätäni veden alle laita. En edes lapsena tykännyt sukeltaa, vaikka kesät kuluivat mökillä uidessa kaiket päivät. Poden suljetunaikankammoa ja vähän arvelutti miten käy, mutta ei mitään reaktioita tullut siihen suuntaan. Esim. luoliin en pysty menemään ollenkaan.

Ensin näkyi vain pohjakiviä pelottavan lähellä veneenpohjaa ja ehti jo tulla sellainen olo, että taitavat joutua maksamaan lipun hinnan takaisin kun lupasivat niin tehdä ellei näe tuhansia kaloja. Tottakai he tiesivät missä kalat majailevat ja odottavat kun safkaa tulee muutaman kerran päivässä. Jo alkoi näkyä pikkukaloja todellakin tuhansittain. Kuvat eivät ole parasta A-luokkaa kun ikkunat olivat aika likaiset ja heijastuksiltakaan ei voinut välttyä.
Vieläkin oli vähän petetty olo, mutta sitten alkoi soida upea musiikki ja veteen ilmestyi sukeltaja. Ensin hän tuli aivan ikkunoihin kiinni isoa rapua näyttämään
Varsinainen show oli paljon upeampi kuin mitä kuvat antavat ymmärtää. Sukeltaja leikki kalojen ja happipullon kuplien kanssa musiikin tahdissa.Oli kyllä hintansa väärtti!

Seuraavassa osiossa sitten Lindoksen kaupunkiin, tervetuloa mukaan.
4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!