tiistai 13. kesäkuuta 2017

Rhodos osa 5 Päiväretki Symille

Ennakkoon olin kuullut paljon kehuja Symin saaren kauneudesta ja pitihän sinne laivalippu ostaa ja lähteä katsastamaan.
Aamulla lähdettiin Mandrakin satamasta. Merimatkaa olisi edessä n.puolitoista tuntia.
Symin saarella poikettiin ensiksi saaren ehkä tunnetuinta nähtävyyttä katsomaan Panoramitis-nimiseen pikkukylään. Arkkienkeli Mikaelin luostari oli kyllä näkemisen arvoinen. Vaikka siellä oli aika paljon turisteja niin rakennukset huokuivat rauhaa ja hiljaisuutta.


Matka jatkui saaren pääkaupunkiin Symiin. Rannikko oli koko matkan korkeaa vuoristoa, joka jyrkkärinteisenä näytti mahtavalta. Meri oli lempeällä tuulella, mutta voi vaan kuvitella kun meri näyttää pahat puolensa.

Jonkin ajan kuluttua alkoi näkyä se kuva, joka usein matkailumainoksissakin onEi käy kieltäminen etteikö suojaisen poukaman jyrkälle rinteelle rakennetut pastellisävyiset talot ole kauniita. Hienoksi yleisnäkymän tekee se, että tuskin löytyy kahta samanlaista. Tämä asia viehätti minua muissakin Rhodoksen kohteissa. Käyttäisin termiä hallittu kaaos :) Sellaista rentoa ja huoletonta.
Aika oli sen verran rajoitettu ettemme lähteneet kiipeämään ylös vanhalle linnakkeelle vaan kuljimme kujia ylös ja alas, rappusia ylös ja alas. Ei ole huonojalkaisille paras mahdollinen kohde.
Lopputulema Symillä käynnistä oli vähän "onhan näitä nähty". Kaunista, mutta ei säväyttävää. Kun on esim. Caprilla pari kertaa käynyt  ja Amalfin rannikon nähnyt niin ei niille minun mielestäni Symi vedä vertoja. Kiva oli kuitenkin käydä!
Seuraavassa osassa käydään veden alla.4 kommenttia:

 1. Symi on kaunis paikka. Olen ollut kerran ihan paahtavassa helteessä. Se oli silloin kuin sauna. Ihanan kuvauksellinen kohde sekin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju :)
   Varmaan helteellä kuin sauna siellä vuorten välissä.

   Poista
 2. Tykkään lukea näitä matkakertomuksia ja katsella kuvia. Kiitos! Arvostan myös tuota lopussa olevaa mielipidettä. Kun itse miettii matkakohteita, niin on kiva tietää ihmisten kokemuksista ja mielipiteistä. Rhodoksella en ole koskaan käynyt. Eikä se edes ole mitenkään kärkisijoilla seuraavien unelmamatkakohteiden listalla. Mutta ikinä ei tiedä, mistä itsensä löytää... Amalfin rannikkolla pienessä Maiorin kylässä olen ollut 28 vuotta sitten. Teimme sieltä Caprille päiväretken. Unohtumattomat maisemat ja muutenkin unohtumaton matka monella tavalla. Paljon muistoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Manumiina :)
   Rhodos ei ole itsellekään milloinkaan kuulunut lähellekkään kärkisijoja kun matkakohteita on mietitty, mutta nyt tuli hyvä tilaisuus käydä sielläkin.
   Palaan kokonaisuuskokemuksiin kunhan viimeisen osion julkaisen, joten ei siitä tässä enempää.

   Poista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!