sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Pullavanukasta ym

Tunnustaudun pitkopullan kaveriksi. Harvoin sitä on tarjolla kun itse leivon mieluummin jotain piirakkaa, muffinseja ja kääretorttuja. Mutta nyt on synttärikahvittelujen jäljiltä saatu herkutella Pitkäjärvi Cateringin pitkopullalla. Muistelin kun lapsena kotona oli aina äidin leipomaa pitkopullaa ja kun se vähän kuivahti niin siitä sai tehdä pullamossoa. Kuppiin kahvia ja siihen pullapaloja, sokeria ja kermaa. Ei ravinto-opillisesti lähellekään oikeaa välipalaa, mutta ah miten taivaalliselta se maistui kun koulusta kotiutui :) Pullamossosta tulikin mieleen pullavanukas, jota sitäkin äiti teki kuivahtaneesta pullasta ja sitä päätin kokeilla tehdä ja tottakai siihen löytyi ohjeita netistä ja jossakin kerrottiin sen nousseen trendiherkuksi. Eli trendien aallonharjalle nousin! Tein pullavanukkaan tällä ohjeella ja voin kertoa, että oli mahdottoman hyvää varsinkin siinä vaiheessa kun se oli vielä pikkasen lämmintä ja maistui kyllä kylmänäkin. Ohjeesta poiketen laitoin mukaan myös  maustekakun jämän.

Pullavanukkaan kanssa tarjoilin itsetehtyä sitruunajäätelöä ja kurkumalattea.

Pitääkin tehdä oma postaus jäätelöstä. Olen niitä syksystä saakka tehnyt ja kokeillut erilaisia versioita. Kaikki ovat tosi hyviä ja mikä parasta helppoja tehdä eikä mitään jäätelökonehärpättimiä tarvita. Syön todella vähän mitään makeita herkkuja, mutta sen mitä syön pitääkin sitten olla jotain ihan muuta kuin kaupanhyllyltä ostettua.

Asiasta toiseen; puolukka kukkii tosi runsaasti pihan laitamilla ja lähimetsässä. Makasin maassa muurahaisten ja hyttysten syötävänä kameroineni taskulamppu kohdevalona ja näpsin viitisenkymmentä kuvaa. Etten sanoisi, yllättävän haastavaa. Yhteenkään en ollut läheskään täysin tyytyväinen, mutta tämä oli mielestäni paras
Juhannus alkaa olla kohta tältä vuodelta ohitse. Vietimme sitä tällä kertaa kotona. Aattona oli aurinkoista ja aika lämmintäkin, oli ihana naapurien kanssa nauttia yhteisestä ruokailusta, johon jokainen oli tehnyt jotain.
Minähän olen sen verran erilainen nuori etten kaavoihin meinaa millään taipua ja niinpä pakastimesta löytyneestä torttutaikinasta paistoin juhannustorttuja ja glögipullokin oli jäänyt joulusta
Tein toki jotain kesäisempääkin, nimittäin salaattia

 Tässä aika samat materiaalit, vaikka kuva on aatonaaton lounaslautasesta. Kala on isännän savustamaa ja sellaista oli myös aaton yhteisessä ruokapöydässä.
 Jälkkäriksi vein itsetehtyä kinuskijäätelöä

Juhannuspäivä oli sateinen ja se kului englantia kerraten ja telkkaria katsellen, siis oikea löhöpäivä.
Tänään taas aurinko paistaa joskin aika vilakkaa on, mutta just sopiva sää laittaa lenkkivermeet päälle ja lähteä eilisen vastapainoksi reippailemaan.

Kiitos kun kävit blogissani ja hyvää juhannuksen loppupuolta sekä alkavaa arkea.

4 kommenttia:

  1. Kaunis salaatti! Omatekoista jäätelöä on pitänyt kokeilla, mutta on jäänyt vielä tekemättä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu 😊
      Kannattaa kokeilla tehdä jäätelöä, on se niin hyvää 😋

      Poista
  2. Toi pullavanukas oli hyvän oloinen. Varmasti on hyvää. Herkullinen jätskiannos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!