keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Eteisen uusi ilme

Vuosi sitten meillä alkoi jonkinlainen remonttikierre. Alunperin oli ajatuksena tapetoida olohuone + takkahuone. Niin tapetoitiinkin. Sitten remontoitiin saunatilat. Tapettikaupat ovat erittäin vaarallisia paikkoja. Tapetteja on joka lähtöön ja kun johonkin tapettiin oikeesti ihastuu niin pitää alkaa keksiä sille paikkaa kotona. Näin kävi keittiön yhden seinän uudelleen tapetoinnin kanssa. Joulukuun alussa Vanhan Rauman liikkeiden jouluikkunakilpailussa oli tapetti- ja mattokaupan ikkunassa  sellainen tapetti, joka iski suoraan tajuntaan enkä saanut sitä mielestäni. Paikkaakaan sille ei tarvinnut miettiä, se oli heti selvä. Isäntä ei heti asialle lämmennyt, mutta vuosikymmenten kokemuksella tiedän lämmittämiseen hyvän, helpon ja toimivan konstin. Antaa asian olla, ei kannata siitä edes mainita muutamaan viikkoon. Sitten voi vähän kuin itsekseen mutista asiasta ja antaa taas olla. Muutaman ajan kuluttua isäntä kyselee, että milloinkas mentäs se tapetti tilaamaan!!!! Nyt oli sitten eteisen pintaremontin aika.
Tässä on jo purkuhommat aloitettu
Puolipaneelin ja tapetin poistamisen jälkeen pohja maalattiin ja lähes valkoisen tapetin laittaminenkin on tässä alkanut ja yhdelle seinälle tulevan tapetin kuvioita sovitellaan.
Naureskelin ystävälle, että tuli valittua sellainen rauhallinen ja hillitty tapetti!
Onneksi on netti. Sieltä kaivelin tietoja tapetista:
Tapetin on suunnitellut Linn Warme ruotsalaiselle Rebel Walls´ lle, sen nimi on "Kolme kaurista" ja taiteilijaa on inspiroinut Grimmin veljesten satu Bremenin soittoniekat.
Piti hakea albumista kuva vuodelta 1998 kun poikkesimme vanhaan hansakaupunkiin Bremeniin matkalla Pariisiin. Olen haikaillut Bremenin perään useasti. Se on juuri sellainen historiallinen kaupunki, jossa voisin viettää pitkiäkin aikoja. Siellä tuli ystävän kanssa poseerattua tuon kyseisen pronssisen patsaan (pystytetty v.1951) "Bremenin soittoniekat" vierellä.
Ja tarinahan on kansansatu, jossa aasi, koira, kissa ja kukko karkaavat isänniltään, jotka kohtelevat eläimiään huonosti. Eläimet päättävät lähteä Bremeniin, joka on kuuluisa vapaudestaan ja siitä, että siellä voi elää ilman omistajiaan. Matkallaan Bremeniin eläimet näkevät valaistun mökin ja siinä neljä ryöväriä nauttimassa saalistaan. Eläimet päättävät esiintyä ryöväreille saadakseen palkkioksi ruokaa. Eläinten mölinä pelästyttää ryövärit, jotka pakenevat mökistä tiehensä. Eläimet valtaavat mökin. Myöhemmin yöllä ryövärit palaavat ja lähettävät yhden joukosta ottamaan selvää tilanteesta. Kissa raapii ryövärin kasvoja, aasi potkaisee ja koira puree sekä kukko ajaa takaa niin, että tunnustelija kertoo hirviöiden vallanneen talon ja niin ryövärit hylkäävät mökin, johon eläimet asettuvat asumaan. (lyhennetty versio)
Tapettia ostaessani tiesin suunnittelijan ja firman, joka on tapetin valmistanut mutta en  tiennyt, että olen jopa sen alkulähteillä ollut. Tulipa aika pitkä esipuhe, mutta nyt se tapetti on seinässä ja kertoo siinä meille tarinaansa. Kun ulkoapäin eteiseen tulee niin se on suoraan silmien edessä, ei voi olla huomaamatta.
Sitten vielä kuvia  valmiista eteisestä. Tervetuloa meille :) Peili on teetetty silloin kun talomme on valmistunut melkein 30 vuotta sitten. Avainkaappi on isännän käsialaa, tyynyt Vallilan ja muu reksivisiitta pääsääntöisesti minun käsistäni lähtöisin.


10 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää. Upea tapetti vastaanottaa tulijat. On siinä remontissa iso työ, mutta sen valmistuttua voi vain nauttia ja antaa silmien levätä kauniissa näkymässä.

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva tapetti. Kaikki muutkin sisustukset on hienoja, kivoja asetelmia, tyynyjä.
  Kaunis koti !

  VastaaPoista
 3. Todella upeasti aihe kantaa monessa kohdassa, Rakastan tuota tapettia

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Saila :)
   Tosi paljon valoisammaksi tuli.

   Poista
 5. Onpa kaunis tapetti ja oikea katseenvangitsija. Kyllä pieni remontti aina piristää. Kaunis lopputulos.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!