keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Rieskoja

Kaupasta ei ole aikoihin ostettu muuta kuin ruisleipää. Saaristolaislimppuja teen melkein aina kun edellisestä satsista viimeisiä viipaleita syödään. Vaaleamman leivän leipomiseen olen etsinyt kaikenlaisia helppoja ohjeita, mielellään sellaisia missä taikina vaan sekoitellaan.  Peltileivistä olen tehnyt monenlaisia versioita. Niitä on helppo muokata kun vähän raaka-aineita vaihtelee. Rieskat ovat myös suuressa suosiossa samasta syystä. Yleensä kerran viikossa tulee tehtyä perunamuusia ja sitä yleensä jää ja seuraavana päivänä leivon rieskoja. Meillä kahvileipänä on useimmiten leipää, hyvin harvoin jotain makeaa leivonnaista. Kun tekee pieniä helppotekoisia satseja niin on aina uutta leipää.
Perunamuusin ja porkkanaraasteen jämät käytin näihin rieskoihin. Lisäksi vehnä- ja ruisjauhoja, pikkuloraus oliiviöljyä, hyppysellinen anista ja fenkolia ja pari kananmunaa. Uuni kuumenemaan, materiaalit sekaisin kulhossa, lusikalla 12 kasaa pellille leivinpaperin päälle, taputtelu litteäksi,  uuniin ja 15 minuutin kuluttua on uutta lämmintä leipää. Lämpimänä syötiin ilman mitään levitettä ja jäähtyneinä sipaisu itsetehtyä levitettä ( 100g voita+1 dl kylmäpuristettua luomu oliiviöljyä+1 dl vettä+persilja- ja ruohosipulisilppua+ripaus suolaa).



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Saila:)
      Hyviä ja niin helppoja tehdä, ei tarvi edes käsiään taikinaan laittaa :D

      Poista
  2. Rieskat on hyviä. mäkin aikoinaan kun lapset olivat kotona, tein perunamuusin lopusta rieskoja, just tollasia pieniä. Ne ovat syötävä, silloin parasta.

    VastaaPoista
  3. Hyvä näköisiä rieskoja. Täälläkin herkutellaan silloin tällöin perunarieskoilla, jotka ovat todella parhaita juuri uunista tulleina. Liisa

    VastaaPoista
  4. Nam. niin herkullisia rieskoja ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, se ilahduttaa!